szemüveg

Nagyobb jelentőséggel bír, mint azt gondolnánk.


Észrevetted már a szemüvegszáradon lévő aprócska számokat? Lehet, hogy a fogyasztók számára nem mindig fontos, hogy ismerjék a termékeken található számokat, de a szemüvegek esetében ezek a számok sokat elárulhatnak a keretedről. Legyen szó bármilyen típusáról.

rd

Egy tipikus szemüvegen 3 mérőszámot találhatunk, általában AA-BB-CCC formában.

  • Az AA által képviselt számok megfelelnek a szemméretének, tehát a szem nyílásának szélessége vízszintesen. Ez a szám jellemzően 42-58 mm között mozog. Minél nagyobb az érték, annál nagyobb a keret.
  • A BB által jelzett második szám a jobb és a bal lencse közötti távolságot méri, amely általában 16-24 mm között mozog.
  • Végül a CCC érték a szárak hosszát jelenti, amely általában 130-150 mm között mozog. Minél nagyobb egy ember feje, annál nagyobb ez a szám, hogy a szemüveg kényelmesen üljön az arcán.

A páciensek körében gyakori tévhit, hogy a szemük mérete fix, és ha a jelenlegi szemüvegük szemmérete 54-es, akkor az új szemüvegüknek is 54-esnek kell lennie. Ezért mindig kizárólag szakemberek segítségével érdemes az új kiegészítőt beszerezni.

(rd)A figyelmetekbe ajánljuk