Még a krácsonyi ünnepek előtt jelentette be az amerikai séf, Mason Hereford legújabb szakácskönyvének, a Turkey and the Wolf: Flavor Trippin' in New Orleans című kötetének közelgő megjelenését. Hereford rajongói annyira lelkesek voltak a februári debütálás hallatán, hogy rövid időn belül a 2022 egyik legjobban várt szakácskönyve lett az USA-ban.
Ám a séf az Instagram-oldalán egy egészen bizarr balesetről számolt be: a szakácskönyv mégsem jelenik meg februárban. Egészen júniusig kell várni rá. Hogy miért?
A nyomdából útnak indult első példányokat tartalmazó konténerek nagy része a tengerbe zuhant.
A könyveket szállító hajó a tajvani Kaohsziung városából a New York-i kikötőbe tartott, de a rossz időjárás miatt a hajót hullámverés érte, aminek következtében 65 konténer került a vízbe, és veszett el, további 80 pedig megsérült – számolt be az esetről a Vince az Eater cikke alapján.
Hereford elmondta, eleinte csak annyit tudott, hogy a könyvek egy része az óceán fenekén landolt, később azonban az is kiderült, hogy még az is hosszú időbe telik, mire bizonyságot nyer, hogy a sérült konténerekben lévő kötetek egyáltalán megmenthetők-e.
Ezután jött a döntés a megjelenés elnapolásáról.
A történetet Hereford kifejezetten jól kezelte, még mémeket is gyártott az Instagramra.
Login • Instagram
Mindezt csak fokozza, hogy nem Herefordé volt az egyetlen szakácskönyv a hajón. A konténerekben ott volt még Melissa Clark, a New York Times gasztroújságírójnakDinner in One: Exceptional & Easy One-Pan Mealscímű könyvének mindegyike, ennek a rakománynak nagy része most szintén az óceán fenekén hever.
Clark is a mémeket választotta.
Login • Instagram
A két író az olvasókat sajnálja a leginkább, akiknek így még pár hónapot várniuk kell, hogy elolvassák a különleges recepteket.