Az év egyik legjobban várt szakácskönyvei az óceán mélyére kerültek
blue water with white bubbles

Az év egyik legjobban várt szakácskönyvei az óceán mélyére kerültek

Egészen hihetetlen eset, de egyszerre két szerző kötete került az óceán fenekére.

Még a krácsonyi ünnepek előtt jelentette be az amerikai séf, Mason Hereford legújabb szakácskönyvének, a Turkey and the Wolf: Flavor Trippin' in New Orleans című kötetének közelgő megjelenését. Hereford rajongói annyira lelkesek voltak a februári debütálás hallatán, hogy rövid időn belül a 2022 egyik legjobban várt szakácskönyve lett az USA-ban.

Ám a séf az Instagram-oldalán egy egészen bizarr balesetről számolt be: a szakácskönyv mégsem jelenik meg februárban. Egészen júniusig kell várni rá. Hogy miért?

A nyomdából útnak indult első példányokat tartalmazó konténerek nagy része a tengerbe zuhant.

A könyveket szállító hajó a tajvani Kaohsziung városából a New York-i kikötőbe tartott, de a rossz időjárás miatt a hajót hullámverés érte, aminek következtében 65 konténer került a vízbe, és veszett el, további 80 pedig megsérült – számolt be az esetről a Vince az Eater cikke alapján.

Hereford elmondta, eleinte csak annyit tudott, hogy a könyvek egy része az óceán fenekén landolt, később azonban az is kiderült, hogy még az is hosszú időbe telik, mire bizonyságot nyer, hogy a sérült konténerekben lévő kötetek egyáltalán megmenthetők-e.

Ezután jött a döntés a megjelenés elnapolásáról.

A történetet Hereford kifejezetten jól kezelte, még mémeket is gyártott az Instagramra.

Login • Instagram

Mindezt csak fokozza, hogy nem Herefordé volt az egyetlen szakácskönyv a hajón. A konténerekben ott volt még Melissa Clark, a New York Times gasztroújságírójnakDinner in One: Exceptional & Easy One-Pan Mealscímű könyvének mindegyike, ennek a rakománynak nagy része most szintén az óceán fenekén hever.

Clark is a mémeket választotta.

Login • Instagram

A két író az olvasókat sajnálja a leginkább, akiknek így még pár hónapot várniuk kell, hogy elolvassák a különleges recepteket.


A figyelmetekbe ajánljuk