green frog plush toy on brown textile

Új franchise-okra nem érdemes számítani, inkább a már bevált dolgokat fogják a jövőben is erőltetni.


Az akkor már a Disney égisze alatt működő Lucasfilm 2019-ben megvásárolta Tomi Adeyemi Children of Blood and Bone című fantasy regényének az adaptációs jogait annak köszönetően, hogy a sztori felkeltette Kathleen Kennedy érdeklődését. Akkor még úgy tűnt, hogy a Lucasfilmtől érkezni fognak új sztorik és franchise-ok is, nem csak George Lucas hagyatékának nosztalgiájából fog megélni a cég. Azóta viszont sokminden változott.

A Lucasfilm úgy döntött, hogy inkább marad a jól megszokott terepen, és nem gyártanak semmi mást Star Warson, Indiana Joneson, és esetenként egy Willow-on túl. Ennek jele, hogy Adeyemi regényének a jogait eladták a Paramountnak némi licitháború után. Adeyemi szerette volna az adaptációt is írni, ami a Disney-nek nem tetszett, a Paramount viszont biztosított számára. Szóval a stúdióváltásnak részben kreatív nézetkülönbség az oka.

Ugyanakkor belső források szerint a Lucasfilm alatt valószínűleg sose lett volna semmi a projektből. A cég ugyanis stratégiát váltott menet közben, köszönhetően valószínűleg a Disney+ streamingplatform elindulásának is. Ezért a jövőben nem is tervez semmi újba belefogni, inkább a tucatnyi Star Wars-sorozatra koncentrál. Meg az érkező új Indiana Jones-filmre, továbbá a már bejelentett Willow-folytatásra. Egyhamar biztosan nem kapunk semmilyen új franchise-t a már meglevőkön túl.

(Forrás: A.V. Club)


A figyelmetekbe ajánljuk