Spongyabob és Patrik az Atlanti-óceán mélyére költözött

Spongyabob és Patrik az Atlanti-óceán mélyére költözött

Sajnos a valóságban nincs akkora barátság közöttük.

Ugyan Spongyabob egy stílusos kockanadrágot, társa, Patrik pedig egy örökzöld úszónadrágot visel, a valóságban – ha nem tudnánk – a szivacsok és tengeri csillagok nem öltözködnek.

Ennek ellenére Christopher Mah tengerkutató megtalálta a Nickelodeon rajzfilmfiguráit az Atlanti-óceán mélyén, New Yorktól 200 mérföldre. A tudós egy mélytengeri jármű segítségével észlelte a színes duót a Retriever seaount nevű víz alatti hegy oldalán.

Azt gondolnánk, hogy a tengerekben rengeteg Spongyabobhoz és Patrikhoz hasonló figura létezik, de Mah elmondása szerint ez közel sem így van. Hiába él több mint 8500 szivacsfaj, amelyek az elmúlt 600 millió évben az óceánokban éltek, a sárga és kocka alakú szivacsok rendkívül ritkának számítanak – Mah ezért is döntött a fotó mellett, pedig kerüli az ilyen összehasonlítgatásokat.

A szomorú valóság pedig, hogy – a mesével ellentétben – a képen látható tengeri csillag valószínűleg épp felfalni készül a sárga szivacsot, mivel a kedvenc falatjai közé tartoznak a tengeri szivacsok.

(Business Insider)


A figyelmetekbe ajánljuk