West Side Story

West Side Story

Óriási bukás a mozikasszáknál Spielberg új West Side Storyja

Bár elsőként nyitott a mozis toplistában, legnagyobb kihívója a harmadik hetében levő Encanto volt. A számai egészen elkeserítőek viszont.


Mindenki ismeri, vagy hallott már legalább a West Side Storyról, szóval egy újabb feldolgozás instant óriási siker lesz, gondolta a stúdió, amikor zöldlámpát adott Steven Spielbergnek, hogy 100 milliós költségvetéssel készítsen egy új verziót. Nagyobbat pedig nem is tévedhettek volna, ugyanis a musical teljesen elment az amerikai nézők mellett a mozis bevételei alapján a nyitóhétvégét illetően.

Már csütörtökön lehetett látni, hogy nem fogja megengetni a film az amerikai mozikat, elővételben ugyanis nagyjából 800 ezer dollárnyi értékben vettek rá jegyet. Pénteken pedig csak igen sovány 4,1 milliót termelt a legendás rendező legújabb alkotása. 10,5 millióval zárta a hétvégét, ami nagyjából tizede csak a büdzséjének, előre láthatólag meg sem közelíti majd azt, amire kikerül a mozikból.

Úgy tűnik, hiba volt arra alapozni egy film marketingjét, hogy mindenki ismeri és szereti a musicalt, amiből az utolsó feldolgozás már 60 éves idén. Még egy jó Oscar-hajrával esetleg növelheti jobban a nézőszámát. De Spielberg igen gazdag karrierjének egyik legnagyobb anyagi bukásaként fogunk majd emlékezni új West Side Storyjára, ami egyébként a kritikák alapján nagyon jó lett. Csak éppen nem mentek el sokan megnézni.

(Forrás: /Film)


A figyelmetekbe ajánljuk