Homer Simpson a Balenciaga kisfilmjében.

Balenciaga-modellekként tündököltek a Simpson család tagjai

A Balenciaga idén egy forradalmi újítással kedveskedett a rajongóinak a Párizsi Divathéten tartott bemutatóján. Az egész héten át tartó eseménysorozat ugyan visszatért az élő formátumhoz, de a show-t mégis egy Simpson család-különkiadás lopta el.


A márka 2022-es tavaszi/nyári kollekciójához a divatház a Simpson család készítőivel együttműködve egy különleges, 10 perces rajzfilmepizódot mutatott be a Théâtre du Châtelet-ben tartott szombat esti kifutó show alatt - írja a Complex.

A klip azzal kezdődik, hogy Homer Simpson meggyőzi a Balenciaga kreatív igazgatóját, Demna Gvasaliát, hogy adjon kölcsön egy ruhát Marge-nak, majd a videó a divatház kifutóján csúcsosodik ki, ahol a springfieldi lakosok modellként lépnek színpadra. A videóban a főszereplők mellett olyan közkedvelt karakterek tűnnek fel, mint Mo, a csapos; Wiggum főnök és Smithers.

A tévéműsor a ház túlzó árain és Marge ruhájának túlméretezett vállpárnáin viccelődik. Homer Simpson nem hazudtolja meg a magát, az epizód végén tele tömi a száját csigákkal, és nehezen ejti ki a márka nevét: "Ez Balenciagaga?" - viccelődik az alábbi klipben.

A The Guardian szerint Gvasalia ötlete volt a Simpson családdal való együttműködés, mivel a kreatív igazgató gyermekkora óta rajong az animációs sorozatért.

A különleges vetítés előtt a Balenciaga az új kollekcióját olyan hírességeken mutatta be, akik részt vettek az esemény vörös szőnyeges felvonulásán, a spontán modellek között feltűnt többek között Cardi B, Offset, Lewis Hamilton, Jürgen Teller, Isabelle Huppert, Naomi Campbell és Elliot Page. Az érkezőket 20 percig livestreamelték, ahelyett, hogy a ruhákat a kifutón mutatták volna be.

A figyelmetekbe ajánljuk