sir sean connery

Elődjei, tisztelői és kollégái is megemlékeztek a hétvégén sajnálatos módon elhunyt Sir Sean Connery-ről.A hétvégén 90 éves korában elhunyt bahamai otthonában az Oscar-díjas színészlegenda, Sir Sean Connery. A hír az egész világot megrázta, egy közleményben a jelenlegi James Bond, Daniel Craig is reagált a szomorú hírre.

Elszomorított a filmtörténelem egyik nagyjának eltávozása. Örökre emlékezni fogunk Sir Sean Connery-re Bondként és számtalan egyéb szerepe miatt. Meghatározott egy érát és egy stílust. A sármja és a szellemessége a képernyőn megawattban is mérhető lett volna, segített megteremteni a modern blockbuster filmet. Továbbra is nagy hatással lesz színészekre és filmesekre még a jövőben is. Részvétem a családjának és szeretteinek. Bárhol is van, remélem van ott golfpálya.

Az őt megelőző Bond, Pierce Brosnan is hasonlóan nagy szavakkal búcsúztatta ikonikus elődjét.

Sir Sean Connery, a legjobb James Bondnak tartottalak gyerekként, aztán később felnőttként is, aki maga is eljátszotta Bondot. Hatalmas nyomot hagytál a filmművészetben. Mi csak próbáltunk a nyomodba érni. Mindenki, aki utánad következett Bondként, felnézett rád és csodált. Hatalmas voltál színészként és emberként is, az is maradsz örökre. Imádott téged a világ és hiányolni fogunk, Isten nyugosztaljon.

Sir Roger Moore örökösei Moore és Connery több évtizedes barátságát idézték fel. Elmondták, hogy előbbi mindig is utóbbit tartotta a legjobbnak Bond szerepében.

Sam Neill az elhunyt színésszel szerepelt a Vadászat a Vörös Októberre című filmben, a szomorú hír kapcsán így emlékezett vissza kollégájára:

Minden nap egy színészóra volt Sean Connery-vel a forgatáson. De mindaz a karizma és erő, na az egyedi volt benne. Nyugodjon békében ez a nagyszerű ember, ez a nagyszerű színész.

Az Oscar-díjas rendezőlegenda, Spike Lee is részvétét fejezte ki, felidézve gyerekkori emlékeit a Bond-filmek kapcsán.

Francba, újabb hatalmasságot veszítettünk el. Legkorábbi emlékeim közé tartozik, hogy megboldogult édesanyám elvitt James Bond-filmekre. Anyámnak sokszor el kellett takarnia a szememet. Egyszer megkérdeztem tőle, hogy miért hívják azt a nőt Pussy Galore-nak, de mondta, hogy maradjak csendben és nézzem a filmet. Remélem nem veszi zokon a többi színész, aki a 007-est játszotta, de számomra Sean volt mindig az igazi. Szétrúgta a seggét mindenkinek, meghódította a legszebb lányokat, menő kütyüi voltak és mindig humoránál volt. Nyugodjon békében.


Továbbá megemlékezett róla a világ egyik legnagyobb szivarmagazinja, a Cigar Aficionado is a címlapjával, amin a színész szerepelt.

(Forrás: IndieWire)

A figyelmetekbe ajánljuk