10 éves Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia (x)

10 éves Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia (x)

Szívet melengető nosztalgiával tekintünk a múltra, imádjuk a jelent, és annyira rózsaszínben látjuk a jövőt, amennyire csak lehet! Mutatjuk a Rosalia elmúlt 10 évét!2012

Megszületik a Budavári Borfesztivál nyárköszöntő kistestvére, a Rosalia a budai Gesztenyés kertben, 7 kiállítóval a szabadtéri Rosé Gardenben és 15 kiállítóval a Rosémustrán.

Közel ezer látogató kíváncsi az új rendezvényre, ahol a hölgyek egy szál rózsát, az urak egy cseppőrt kapnak a kristály kóstolópoharuk mellé.

2013

Megduplázódik a kiállítók száma és ötször annyi látogató érkezik, mint az első évben. Izgalmas rosék és habzóborok, pezsgők várják a kóstolni vágyókat. A MOM Kulturális Központ jóvoltából a színes zenei produkciók mellett már családi programok is várják a borkedvelő nagyérdeműt.

2014

Helyszűke miatt a Rosalia költözik: a Gesztenyés kert délkeleti végében, egy tágasabb térben koncertek és éjszakába nyúló zene szórakoztatja a vendégeket, akik már közel tízezren vannak; több mint száz bor kóstolható. A rosészínű ruhában érkező vendégeket meglepetés várja, egyre színesebb a családok számára kínált program.

2015

A Rosalia Fesztivál igazi márkává, népszerű tömegrendezvénnyé válik, húszezer fő köszönti a nyarat, a Gesztenyés kert már-már szűkös. A borkedvelők megválasztják „a tavasz legszebb roséját".

Míg a Rosé és Pezsgőmustra az elmélyült kóstolásra vágyókat várja, addig a kisgyermekes családokat közös tánc, kézműveskedés, kenyérsütés, kürtőskalács-készítés, arcfestés és mini-KRESZ-pálya fogadja.

2016

A rendezvény a Városligetbe költözik, ahol a több mint ötven kiállítóval már 25 ezer látogató érkezik.

Megszületik a fesztivál első saját kiadványa. Minden korábbinál több a program, az interaktív borozástól a heverészős piknikezésig. Az év meglepetése, hogy a megújult kóstolópoharakat kedves szlogenek teszik egyedivé. Útjára indul a választás a Liget Bora díjra: harminc kiváló rosé verseng a kitüntető címért.

2017

A Rosalia igazi életérzéssé érik:

Fűben heverni, rosét rendelni, Veled szemezni, egy jó burgert megenni. Egyre csak szeretni, a buliban elveszni, végül egymásra találni!"

Közel 26 ezer vendég, köztük egyre több külföldi, új szolgáltatások a kutyásoknak és a bringásoknak, megnyílik a Rosalia VIPpihenősziget.

2018

Újra pezseg a Liget, zöldbe öltöznek a fák, rózsaszínben látjuk a világot. Minden idők leggazdagabb rosé és habzóbor-, valamint pezsgőválasztéka mellett street food finomságok, színes családi programok várnak mindenkit Budapest szezonnyitó borfesztiválján: izgalmas folklórprogram a Fonóval a néptáncos flashmob a Hősök terén, a színpadon minden este koncertek, majd éjszakába nyúló nyárköszöntő buli.

Éljük át itt és most!

2019

A nyár a Rosaliával kezdődik: hűtött és frissen pezsgő borok, ínyenc gasztronómia és koncertek a Ligetben, ahol már kifejezetten pároknak szóló poharak is kaphatóak. Közönségszavazattal a nyár kedvenc roséja is kiválasztásra kerül. Érkezik és bemutatkozik a kovászos kenyér. A sokszínű családi és kreatív program közben akár vak társaink sajátos életéről is sok mindent megtudhatunk.

2020

Rendhagyó kiadással jelentkezik a Rosalia az online térben. Együtt borozunk, falatozunk, jókat beszélgetünk és bulizunk csak azért is, de csak az otthon biztonságában.

2021

A SPAR hivatalosan a rendezvény szakmai főtámogatójává válik. A Rosalia-érzés tovább él.

A figyelmetekbe ajánljuk