Ilyen, amikor 100 százalékban robotok szolgálnak ki

Ilyen, amikor 100 százalékban robotok szolgálnak ki

Ismerd meg Peppert, Ekkát és Tony-t.


Ausztráliában elsőként szolgálnak fel egy fagylaltozóban kizárólag robotok. A melbourne-i NISKA technológiai start-up robotikus fagylaltozója nagy sikert aratott az első évében. Mára már minden feladatot Pepper, Ekka és Tony végez el a boltban.

Instagram/niska_robotics_icecream

Pepper interaktív menüképernyőn fogadja a megrendeléseket, képes kommunikálni az emberekkel, és ha szükséges együtt játszik, táncol vagy szelfizik a vendégekkel. Eka, a robotfagylaltozó másik munkatársának sajnos csak egy karja van, de úgy kanalazza a fagylaltot, mint senki más. Tony pedig az ész a csapatban, aki ügyel az olyan kényes feladatokra, mint az öntetek és a fagyik megfelelő elkészítése és tálalása.

Robot Ice Cream - Niska Robotic Ice Cream Bar - Melbourne

A cég elmondása szerint a robotikus fagylaltozó csak a kezdet. Csapatuk folytatja a kutatást és fejlesztést, hogy még izgalmasabb és innovatívabb terveket mutasson be, hogy a robot kiskereskedelmet közelebb hozza a vásárlókhoz.

A világ több pontján már sikeresen tesztelték, hogy éttermekben képesek-e robotok felszolgálni az ételeket, így ne lepődjünk meg, ha egyre több vendéglátóhelyen fogunk találkozni robotokkal.

A figyelmetekbe ajánljuk