Itt a Reszkessetek, betörők! hivatalos LEGO változata
LEGO

Itt a Reszkessetek, betörők! hivatalos LEGO változata

Egy rajongó minden idők legnagyobb karácsonyi klasszikusából, a Reszkessetek, betörők! című filmből ismert ház alapján készített egy egészen részletes szettet.

A LEGO bemutatta az új LEGO Ideas Home Alone készletét, a McCallister-család otthonának részletgazdag mását a töretlen népszerűségnek örvendő Reszkessetek, betörők! című filmből.

A ház most építhető meg először kockákból, ami a 28 éves ukrajnai Alex Storozhuk terve alapján készült, amelyet a LEGO Ideas platformon keresztül küldött be.

Ráadásul 3955 darabjával ez egyben az eddigi legnagyobb készlet a LEGO Ideas szettek között.

LEGO

A LEGO közleménye szerint a a készlet tökéletesen megörökíti a McCallister-család otthonát, emellett tele van olyan részletekkel is, amelyek Kevin ünnepek alatti csínytevéseit örökítik meg.

A külső mellett a belső elrendezés – a földszint és az első emelet, a konyha, az alagsor és a padlás – is teljesen hű a filmhez. A teljesebb élmény érdekében az új, kinyithatóságot segítő mechanizmussal a ház egyszerűen szétnyitható; a falak középen szétválasztva oldalra nyithatók, feltárva a belső teret, a tető pedig felfelé nyitható meg.

Ezenkívül a készletben megtalálhatóak a film főszereplői – Kevin, a rablók Harry és Marv, az öreg Marley és Kevin édesanyja Kate – is LEGO minifigura formában.

Minden szoba tele van a filmből ismert részletekkel, például megtalálható a borotválkozás utáni krém a sikítós fürdőszobai jelenetből, Buzz házikedvenc madárpókja, a rablók furgonja, az őket leütő festékdobozok, és a lombházhoz vezető drótkötél. További izgalmas elemek a kandalló, a karácsonyfa, a játékvonat, az állóóra, az étkezőasztal és a lemezjátszó.

LEGO

Az adventi naptárhoz hasonlóan a 24 építőtasakba rendezett ikonikus ház a filmmel összhangban építhető fel, kezdve azzal, hogy Kevin találkozik a kisteherautóban ülő rablókkal, és befejezve azzal, amikor viszontlátja anyukáját, Kate-et.

Arról, hogy mi inspirálta a készlet megtervezésére, a LEGO-rajongó tervező, Alex Storozhuk a következőket mondta:

Csakúgy, mint minden gyerek a 90-es években, a Reszkessetek, betörők!-ön nőttem fel, és ez az élmény egy különleges helyet foglal el a szívemben. El sem tudom képzelni az ünnepeket nélküle. Ez a film nagyon nosztalgikus, és rengeteg kedves gyermekkori emléket idéz fel.

LEGO

Antica Bracanov LEGO-tervező feladata volt, hogy Alex eredeti tervei alapján elkészítse a végleges készletet.

Alex Reszkessetek, betörők! házának életre keltése elképesztően szórakoztató volt. Minden szempontot végiggondolt, hogy azonnal felismerhető legyen: a szobák elrendezésétől egészen színhasználatig, nem beszélve az ikonikus részletekről

– mondta a feladat kapcsán.

Hogy a nosztalgikus élmény még teljesebb legyen, a Kevin McCallister minifigura saját videoklipjében újrajátssza a film kulcsfontosságú jeleneteit.


A készlet 2021. november 1-től érhető el a LEGO oldalán, illetve a LEGO Store üzleteiben.

A figyelmetekbe ajánljuk