Bukta Imre: 2020 tavasza (Vidéki romantika)

Rendhagyó kiállítást nyit a Kieselbach Galéria

Április 29-én Nyáry Krisztián online közvetítéssel nyitja meg a Kieselbach Galéria falai közül a Kortársak karanténban című kiállítást, ahol ő egyedül fog tartózkodni. A tárlat egyszerre lesz virtuális és fizikailag is létező: otthonról bárki megnézheti, fizikai valójában azonban rendhagyó módon csupán a galéria kirakatain keresztül lesz megtekinthető.


„Egy új világban találtuk magunkat. A jövő bizonytalanná vált, miközben minden felértékelődött, ami otthonainkban körülvesz bennünket. Fontosabbá váltak azok a dolgok, amelyek lakásaink falai között élményt és erőt adnak, emlékeket idéznek fel, érzelmeket keltenek bennünk. Fontosabbá vált a művészet" – áll a Kieselbach Galéria közleményében. A művészet, a művészek létezése, inspiráló munkája kapcsolatok, kiállítások, a közönség reakciója nélkül lehetetlenné válik, ezért döntött úgy a galéria, hogy a körülményekhez alkalmazkodva különleges karanténtárlatot rendez kortárs festők és szobrászok részvételével.
A tárlaton kiállító művészek:
Batykó Róbert, Bukta Imre, Czene Márta, drMáriás, Fehér László, FKovács Attila, Fülöp Gábor, Hecker Péter, iSKi Kocsis Tibor, Király Gábor, Részegh Botond, Stark Attila, Szabó Ábel, Verebics Ágnes, Weiler Péter

A különleges kiállítás április 29-étől tekinthető meg, Nyáry Krisztián online megnyitója után. A 15 alkotó rövid videó bejelentkezéssel vesz majd rész az eseményen, műalkotásaik pedig a Kieselbach Galéria webshopján megvásárolhatóvá válnak. A galéria nagy gondot fordít arra, hogy a megvásárolt műtárgyak telefonos egyeztetést követően, szakszerű fertőtlenítés után kerüljenek új tulajdonosaikhoz.

További információ: kieselbach.hu

Friss

Messy Nessy Chic

5+1 film, ha hiányzik Párizs

Bár egyre több határ nyílik meg, és indulnak a nemzetközi járatok, a lezárások előttihez hasonló turistáskodást egy darabig még biztosan mellőznünk kell. Ha hiányoznak kedvenc nagyvárosaink, idézzük meg őket olyan filmekkel, amelyek hűen visszaadják különleges hangulatukat! Mi most Párizst vesszük célba.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS