plank világrekord

Jócskán megdöntötték a plank eddigi világrekordját

A planking az edzések egyik elengedhetetlen tartozéka, amelyet a legtöbben a hátuk közepére sem kívánnak. Az előnyei viszont kárpótolnak a kiszenvedett gyakorlatokért, mivel lényegében az egész testünket átmozgatja. Van akinek egy világrekord is születik belőle.

Normál esetben talán egy-két percig szoktak egy gyakorlatot végrehajtani, de már itt hosszú órának tűnnek a lepergő másodpercek. Mit szóljon ehhez az ausztrál Daniel Scali, aki minden bizonnyal a pokol tüzében is jobban érezte volna magát, mint abban a plankeléssel töltött 9 és fél órában (+ 1 másodpercben), amelyben felállította a legújabb Guinnes-rekordot.

Ezzel megdöntötte a korábbi 8 óra 15 perc 15 másodperces rekordot, amelyet az akkor 62 éves, volt tengerészgyalogos George Hood állított fel 2020 februárjában.

Az, hogy ekkorát vert az előző rekorderre önmagában nagy dolog, de úgy tűnik Scali imád szenvedni:

a férfi komplex regionális fájdalom szindrómában (CRPS) szenved a bal karjában. El lehet képzelni mekkora fájdalmai lehettek az önmagában fájdalmas gyakorlat közben. Ennek ellenére Scali hosszú felkészülés után elérte a célját, és ezzel hivatalosan is Guinnes-rekorder!

Ha már Guinnes-rekorderek: pár hete mi is megmutattuk a történelem legfölöslegesebb rekordjait.

A figyelmetekbe ajánljuk