Az Omega és a Swatch közös órája.

Meglepően olcsó órát mutatott be az Omega

A legendás svájci óragyártó, az Omega a testvérvállalatával, a Swatch-tal együttműködve létrehozta a MoonSwatch-ot, egy naprendszer ihlette órákból álló kollekciót, amely az Omega-órák töredékéért kapható.


Az Omega x Swatch MoonSwatch kollekció 11 modellt tartalmaz, amelyek mindegyike a naprendszerünk egy-egy égitestjéről kapta a nevét. Az órát az Omega legendás Speedmaster-készüléke ihlette.

A fényes aranyszínű palettával rendelkező Naptól a szürke és bordó árnyalatú Plútó (törpe)bolygóig, az időmérők a Speedmaster ikonikus megjelenését ritkán látható színekben adják vissza.

Hasonlóképpen, a Mars-modell is az Alaska Project dizájnelemeinek egy részét kölcsönzi, amely az Omega 1969-es, NASA által irányított erőfeszítése volt egy kifejezetten az űrben való használatra szánt óra kifejlesztésére.

Az Omega Speedmaster Professional modellel ellentétben – amely továbbra is elérhető az Omega különböző változataiban – a MoonSwatch az eredeti acéltestet kerámia és bio-forrásból származó műanyag keverékére cseréli. A kronográf az Omega precíziós mechanikus óraművét kvarcórára cseréli.

Ami azonban igazán megkülönbözteti a MoonSwatchot az ihletőjétől, az az árcédulája. A nyitott kiadású órák darabja 260 dollárba (88 ezer forint) kerül. Összehasonlításképpen, a Speedmaster Professional ára 6400 dollár (2,2 millió forint).

A kollekció további modelljei között szerepelnek a Merkúr, a Vénusz, a Föld, a Jupiter, a Szaturnusz, az Uránusz és a Neptunusz bolygókról elnevezett órák. A legtöbbet a színük különbözteti meg, bár a Saturn MoonSwatch a bolygó híres gyűrűit is hozzáadja a másodpercmutatóhoz.

Mindegyik óra 42 mm-es tokkal rendelkezik, amely megegyezik a Speedmaster Professional modellel, és színben hozzá illő tépőzáras szíjjal érkezik, ami egy további bólintás az eredeti űrbéli múltjára. Hasonló szíjat használtak az Omega Speedmaster viseléséhez az űrhajósok űrruhája felett.

A MoonSwatch kollekció március 26-án kerül forgalomba, bár először csak a kiválasztott Swatch üzletekben lesz elérhető. Az órákat később online is kínálják majd a Swatch szerint.

Forrás: Space.com


A figyelmetekbe ajánljuk