nike hyperboot
Fotó: Nike

Talpmasszázzsal lepi meg viselőjét a Nike egyik legújabb cipője

A Hyperice nevű, egészségügyi technológiával foglalkozó amerikai cég új, Nike-val közös kollaborációja minden eddiginél közelebb hozza a hétköznapi vásárlókhoz az utcai cipőbe épített lábmasszázst, írja a GQ.


Az új, HyperBoot nevű magasszárú tornacipó egy kompakt gyógyító eszköz, amely légkompressziós masszázst és meleget kínál a lábfej és a boka számára a Hyperice HyperHeat technológiájának használatával. A könnyű lábbeli nem igényel tápkábelt vagy külső akkumulátort – emiatt pedig hatalmas előrelépést jelent a regenerációs technológiák terén.

A Hyperice alapítója, Anthony Katz szerint hatalmas kihívást jelentett a bonyolult technológiát egy hétköznapi méretű cipőbe ültetni.

Elég nehéz volt az összes alkatrész és az akkumulátor elegáns módon történő elhelyezése, valamint annak biztosítása, hogy a cipő viselése közben a vásárló ugyanúgy érezze magát, mint egy normál lábbeliben

– mondta Katz. Szerinte az elektronikus alkatrészek igényeit is figyelembe vevő nagyszerű ipari formatervezés tette lehetővé azt, hogy a Nike-val közösen piacra dobhassák a cipőt.

A HyperBoot a párizsi olimpián is elég nagy szerepet kap majd.

A két cég több olimpikonnal is szorosan együttműködött, hogy az eszközt az ő igényeikhez igazítsák, így a cipő az Achilles-ínt célozza majd meg a lehető leggyorsabb regeneráció érdekében. Katz ugyanakkor kiemelte: bár az elit sportolók hamarabb élvezhetik a lábbeli előnyeit, a HyperBootot úgy tervezték, hogy a teljesen átlagos felhasználók számára is elérhető legyen.

Úgy látjuk, hogy a termék bárkinek hasznára válhat, aki törődik a testével.


A figyelmetekbe ajánljuk