elektromos autó

Nem viszik – bezuhantak a népszerű autómárka elektromos modelljeinek árai

A Ford több elektromos modelljének árát is csökkentette, miután a kereslet a felére visszaesett az utóbbi időben. Alábbi cikkünkben megmutatjuk, minek köszönhető a Mustangok iránti érdeklődés csökkenése, és mit is jelentenek pontosan az alacsonyabb árak.


Miután felére visszaestek az eladások, a Ford bejelentette, hogy drasztikusan csökkenti a Mustang Mach-E elektromos SUV különböző változatainak az árát – írja a Reuters.

Ezt is olvasd el! Ez az elektromos autó lehet Európa legjobbja 2024-ben

Mindez azt jelenti a gyakorlatban, hogy az alapfelszereltségű autó régi 43 ezer dolláros – 15,5 millió forintos – ára jelenleg 39,9 ezer dollárra – 14,4 millió forintra – csökkent az Egyesült Államokban.

Ford Mustang Mach-E

Fotó: Bram Van Oost/Unsplash

Ami a drágább árkategóriát illeti, ott még nagyobb arányú árzuhanást figyelhetünk meg: a Haszon cikke szerint a Mach-E GT már 52 400 dollárért – 18,9 millió forintért – szerezhető be, ami átszámolva közel 2,7 millió forinttal alacsonyabb a kezdeti árnál. Emellett pedig hasonló árkülönbség figyelhető meg a modell hosszabb hatótávú változatainál: azok 20,5 millió forintról 17,6 millió forintra csökkentek.

Mi áll a forgalom visszaesése mögött?


Tavaly ősszel a Volkswagen villanyautóival kapcsolatban is értékesítési problémák adódtak. Most pedig a Ford küzd meg a kereslet csökkenésével.

A visszaesés mögött az állhat, hogy az említett modellek vásárlói korábban jogosultak voltak egy 3750 dolláros –nagyjából 1,35 millió forintos – adókedvezményre. Nemrég azonban az amerikai kormány szigorította ennek feltételeit.

A figyelmetekbe ajánljuk