muhammad ali

Rekordáron árverezték el Muhammad Ali legendás bajnoki övét

A bajnoki öv, amelyet Muhammad Ali akkor szerzett vissza, amikor az 1974-es „Rumble in the Jungle" mérkőzésen kiütötte George Foremant, a hétvégén 6,18 millió dollárért kelt el egy árverésen.


1974. október 30-án Kinshasában, Zaire (ma Kongói Demokratikus Köztársaság) fővárosában mérkőzött meg a két amerikai ökölvívó, Muhammad Ali és George Foreman. Az akkori nehézsúlyú világbajnokot Foremant, kiütéssel győzte le a nyolcadik menetben Ali.

A darab történelmi jelentősége vitathatatlanul a valaha volt legfontosabb nyilvánosan árverésre bocsátott ökölvívó-díj. Mintegy 6,18 millió dollárért (több mint 2,4 milliárd forint) talált gazdára. Az új tulajdonos pedig nem más, mint az Indianapolis Colts tulajdonosa, Jim Irsay.

A legendás bokszmeccsen Ali új, korábban soha nem látott technikákat is megvillantott a küzdelem során. Illetve ez a mérkőzés jelentette számára a visszatérését a profi bokszoláshoz, miután hét évvel korábban megfosztották bokszolói engedélyétől és a Boksz Világszövetség bajnoki címétől, mert megtagadta a bevonulást az amerikai hadseregbe, mivel egyértelműen elutasította a vietnámi háborúban való részvételt.

(LuxuryLaunches)

A figyelmetekbe ajánljuk