Egy kutya fut.

Kóbor kutyák, kizárva! Arcfelismerő szoftverrel rendelkező kisállat ajtót dobnak piacra

Egy intelligens kisállat ajtókkal foglalkozó startup – amely azt állítja, hogy a termékük felismeri a háziállatokat – most zárta le a sikeres Kickstarter-kampányát.


A legtöbb kisállat ajtó alapvetően csak egy normál ajtó aljára vágott kis lyuk, amelyet egy műanyag füllel fednek le. A probléma az, hogy ez a lyuk egyenlő esélyt ad a vadon élő állatoknak, a kóbor állatoknak és más emberek háziállatainak, hogy betévedjenek az otthonodba, és mindenféle káoszt okozzanak.

A Petvation azonban azt állítja, hogy az okos ajtaja az arcfelismerő szoftver és a gépi tanulás segítségével automatikusan felfelé csúszik, amikor a háziállatodat észreveszi, majd becsukódik mögötte.

A Petvation szerint az új ajtajuk annyira intelligens, hogy az állatbarátok a kutyákat távol tarthatják, a macskákat pedig beengedhetik, vagy fordítva. Egy csatlakoztatott alkalmazáson keresztül még akkor is figyelmeztet, ha nemkívánatos állatok, például görények próbálnak betörni, és azt is meg tudja mondani, ha a háziállatok kellemetlen ajándékokat hoztak magukkal – például azokat az egereket, amelyeket a macskád folyton meg akar enni.

Alapvetően minden kisállat ajtónak van hátránya, de a cég azt mondja, hogy ők előre gondolkodtak. A termékhez tartozik egy zárómechanizmussal ellátott motor és egy csípésgátló érzékelő, hogy az ajtó véletlenül se csukódjon rá a kis mancsokra vagy a farkakra.

A Petvation meggyőzte az embereket, hogy 80 000 dollárral többet adjanak, mint a cég eredeti, 10 000 dolláros Kickstarter-célja, tehát nagyon úgy tűnik, hogy van kereslet a nem mindennapi termékre.

Forrás: Futurism


A figyelmetekbe ajánljuk