hód a vízben

Tömegek maradtak internet nélkül egy kegyetlen hód miatt

Egy hód több kisvárost is internetkimaradásba sodort a kanadai Brit Columbia északi részén, miután átrágta egy nyárfa tövét.


A kidőlt fa megrongálta a villamosenergia- és optikai vezetékeket, ami néhány ügyfelet áramszünetbe sodort és még többeket megfosztott az internettől – számolt be a nem mindennapi történésről CTW News.

Ám nem ez volt az első eset, hogy egy hódot hibáztatnak az internet kiiktatásáért. Tavaly áprilisban majdnem 1000 ügyfélnek csaknem egy egész napra megszűnt a szolgáltatása, miután egy jószág átrágott egy optikai kábelt.

Most pedig a takarító személyzet fedezett fel fognyomokat a kivágott fa alján, ami arra engedett következtetni, hogy ismét egy hód lehetett a tettes.

Szokatlan, de időnként előfordul. Szóval nem lennék gazdag ember, ha minden egyes hódkiesésért kapnék egy ötcentest, de előfordul

– mondta Bob Gammer, a BC Hydro áramszolgáltató egyik tisztviselője.

A helyi közműszolgáltató pedig már dolgozik egy tartósabb megoldáson, hogy a hód ne tudja újra kiiktatni az internetet. A terv az, hogy egy másik üvegszálas vezetéket fektetnek le az óceán fenekén, Vancouver partja mentén.

Ha tehát ismét kidől egy fa, akkor is lesz internetünk az óceán felől érkező vezetéken keresztül"

– mondta Lee Brain, a közeli Prince Rupert város polgármestere.


A figyelmetekbe ajánljuk