Jeff Bezos tudósai segítségével győzné le a halált
Így zajlik egy állásinterjú Jeff Bezos űrcégénél

Jeff Bezos tudósai segítségével győzné le a halált

Jeff Bezos, az Amazon alapítója egy tucat kiváló tudóst állított össze, hogy megvalósítsák régi álmát, a halhatatlanságot elősegítő technológiát.

A dollármilliárdos a pénze egy részét az Alto Labs nevű öregedésgátló startupba fekteti, ami lényegében csak pár napja indult el. A projekthez nemrégiben szerződtették Hal Barront, a GlaxoSmithKline gyógyszeripari óriáscég korábbi tudományos főmunkatársát, akit most megválasztottak az Alto Lab vezérigazgatójának.

Mély megtiszteltetés, hogy felajánlották ezt az egyszer az életben adódó lehetőséget, hogy egy ilyen egyedülálló vállalatot vezessek, amelynek küldetése a betegségek visszafordítása

– mondta Barron a startup sajtóközleményében.

Barron lényegében csatlakozik a halál legyőzésével megbízott tudósok szupercsapatához

Itt van még Dr. Shinya Yamanaka, aki 2012-ben orvosi Nobel-díjat kapott az őssejtkutatásban végzett munkájáért és Jennifer Doudna, a 2020-as kémiai Nobel-díj társnyertese a CRISPR génszerkesztő kifejlesztésében játszott szerepéért.

A Bezos által támogatott startup a színvonalas tudósok és kutatók bemutatása mellett azt is bejelentette, hogy a csapat kezdőtőkéje elképesztő, 3 milliárd dollár lesz.

Bezos nem az egyetlen übergazdag befektetője az Alto Labs projektjében. Jurij Milner orosz-izraeli milliárdos is beszáll az öregedésgátló technológia fejlesztésébe.

A startup lényege a biológiai átprogramozás. Ez egy olyan módszer, amely lényegében a sejtek megfiatalítására szolgál, miután azok már megérettek. Elméletileg a sejtek ezután ki tudnák javítani szervezet öregedésével járó hátrányokat, de akár a korral járó betegségek, például a demencia gyógyítására is alkalmasak lehetnek.

Azt pedig az idő eldönti majd, hogy a milliárdosok által támogatott vállalkozás valóban segíthet-e abban, hogy örökké fiatalok maradjunk. Ha mást nem is, legalább azt megtanuljuk, hogy ha a világ összes pénze és egy élvonalbeli tudósokból álló csapat sem tudja legyőzni a halált, akkor talán senki.

(Futurism)


A figyelmetekbe ajánljuk