Egy Google-logó.

Öt évnyi építkezés után a Google bemutatta a nemrég elkészült Bay View-i campusát a kaliforniai Szilícium-völgyben.


A Bjarke Ingels Group (BIG) és a Heatherwick Studio, valamint a Google tervező- és mérnöki csapatai által tervezett projekt a vállalat első olyan munkahelyi környezet kialakítására tett erőfeszítéseit mutatja be, amely az emberközpontú és fenntartható tervezési elveket helyezi előtérbe.

A közvetlenül a NASA Ames Kutatóközpontja mellett elhelyezkedő telephely összesen 102 193 négyzetmétert tesz ki, beleértve 20 hektár szabad területet, két irodaépületet, egy 1000 fős rendezvényközpontot, és 240 alkalmazotti szállásegységet.

A BIG és a Heatherwick Studio tervei az alkalmazkodó és egészséges munkaterület kialakítására összpontosítanak. A Google jövőképét tükröző belső tér a munka jövőjéről a vállalat alkalmazottaival folytatott többszöri nyílt megbeszélést követően alakult ki.

A projekt a biofilikus tervezési elveken alapul, zöld növényzetet és természetes napfényt alkalmaz, miközben minden íróasztalról kilátás nyílik a szabadba, hogy javítsa a dolgozók egészségét és jólétét. Az ablakok a nap folyamán automatikusan nyíló és záródó árnyékolókkal szabályozzák a közvetlen napfény bejutását az íróasztalokra.

A szellőztető rendszer 100%-ban külső levegőt használ, ami azt jelenti, hogy a levegő egy irányba áramlik, és nincs visszaforgatva, ami sokkal egészségesebb a dolgozók számára.

A Bay View egy 100%-ban elektromos épület, ahol még a konyhák is elektromosak a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében. Az épületeket részben egy jellegzetes, hullámszerű napelemekkel borított mennyezet látja el energiával, amely az éves villamos energia 40%-át termeli meg.

A közeli szélerőművekből származó energiával kombinálva a Bay View lesz a Google egyik első olyan kampusza, amely az idő 90%-ában szén-dioxid-mentes energiával működik.

Forrás: designboom

A figyelmetekbe ajánljuk