Freddie Mercury autó

Elárverezik Freddie Mercury kocsiját, amihez nem is volt jogosítványa

Zenei öröksége mellett Freddie Mercury egy sor értékes autót is hátrahagyott. Most el is árverezik az első Rolls-Royce autóját, a bevételt pedig jótékony célokra ajánlják.

Az RM Sotheby's november 5-én árverésre bocsátja az énekes 1974-es Rolls-Royce Silver Shadow autóját – írja a Robb Report.

RM Sotheby's

A Queen egykori frontembere állítólag 1979-től egészen 1991-ben, 45 évesen bekövetkezett haláláig birtokolta az autót. Halála után a Rolls-Royce-t nővére, Kashmira Cookevette meg, és egészen 2013-ig az ő tulajdonában maradt, majd egy árverésen megvásárolták.

A jövő hónapban a '74-es Shadow ismét eladásra kerül, de ezúttal az eladásból befolyó pénzt a Superhumans Center, egy jótékonysági szervezet javára ajánlják fel, amely az ukrajnai háború áldozatainak nyújt segítséget.

Annak ellenére, hogy soha nem volt jogosítványa, ez nem akadályozta meg Mercuryt abban, hogy egész pofás autógyűjteményt halmozzon fel. Sőt, állítólag a Silver Shadow az, amivel karrierje során gyakran sofőrködött, sőt, még a zenekar lemezkiadói szerződtetésére is itt került sor.

RM Sotheby's

A We Will Rock You promóvideóját Roger Taylor új surrey-i villájának kertjében forgattuk, és Freddie mindenkit meglepett azzal, hogy a vadonatúj autójával érkezett. Freddie ragaszkodott hozzá, hogy az összes szerződést aláírjuk, mindannyian együtt, a hátsó ülésen, mert ez volt az első Rolls, ami valaha is a tulajdonában volt

– mesélte Jim Beach, a Queen zenekar sokéves menedzsere egy dokumentumfilmben.

Az aukciós oldal szerint az autó „Silver Chalice" fényezésben pompázik, kékesszürke belsővel, és egy 6750 köbcentis V8-as motorral van felszerelve. Telefon és kazettás magnó is van benne, de a Shadow mellé egy előzményfájlt is adnak, amely megerősíti az autóról szóló információkat. Ebben megtalálhatók a Mercury nevével ellátott korábbi műhelyszámlák, valamint az eredetiségigazoló levél.

Az árverés november 5-én kezdődik, az előzetes megtekintés november 4-én lesz.


A figyelmetekbe ajánljuk