Egy Ferrari-logo.

Brutális áron kelhet el egy miniatűr Ferrari 250 Testa Rossa

A megalakulása óta eltelt három évben az Egyesült Királyságban működő Little Car Company ikonikus autók lenyűgöző, kézzel készített miniatűr változatainak elkészítésével szerzett magának hírnevet. A cég tavaly kibővítette kínálatát az ikonikus Ferrari 250 Testa Rossa méretarányos változatával is.


A Ferrari Testa Rossa J névre keresztelt olasz roadster junior ára körülbelül 110 000 dollár (42 millió forint), és mindössze 299 példány készült belőle.

Ezek között van a Ferrari Testa Rossa J egyedi változata, a Pebble Beach Edition. A kézzel készített egyedi modell hamarosan a Bonhams közelgő The Quail Auction nevű aukcióján lesz megvásárolható.

A Pebble Beach Edition a Ferrari Testa Rossa J standard modelljéhez hasonlóan a Ferrari 250 Testa Rossa J licencelt, 75%-os méretarányú reprodukciója, amely a Ferrari Classiche eredeti rajzai alapján készült, a Ferrari Centro Stile tervezési felügyelete mellett.

Az eredeti 250 Testa Rossához hasonlóan a junior változat is kézzel formázott, panelbe vert alumínium karosszériával rendelkezik.

A legendás versenyautó 1958-ban Ed Hugus és Ernie Erickson kezei között aratott sikert a Le Mans-i 24 órás versenyen. A fényezés a gazdag fehér festés és a kék csíkok kombinációja. Emellett a testreszabott modell újra arányosított drótkereket is kap, amelyek az eredeti Borrani-felniket tükrözik, és Pirelli Cinturato-gumikba vannak csomagolva.

Az utasteret plüss vörös bőrrel borították be, amely ugyanattól a cserzőműhelytől származik, amely a Ferrari utcai autóit is ellátja, az ülések pedig az eredeti TR ülések pontos másolatai. Emellett a pedálok egy Ferrari 488 Pista modellből származnak, a kormánykerék pedig a Nardi-tól.

A Ferrari Testa Rossát egy 8 voltos villanymotor hajtja, amely versenyüzemmódban akár 12 kW teljesítményt is leadhat, ami elég ahhoz, hogy a junior modellt 80 kilométer/órás végsebességig repítse. Az Egyesült Államokban és Kanadában a végsebesség 30,5 kilométer/órára van korlátozva.

Az egyedi miniatűr Ferrari a becslések szerint körülbelül 120 000 dollárért (46,7 millió forint) talál majd új gazdára, az eladásból származó bevételt pedig a The Little Car Company a Pebble Beach Company Alapítványnak ajánlja fel.

Forrás: Luxury Launches

A figyelmetekbe ajánljuk