Elon Musk

Nyilvánosságot látott egy kontextuson kívüli szöveges üzenet, amelyben a szeszélyes milliárdos azt állítja, hogy a „harmadik világháború" lehetősége miatt átgondolta a Twitter megvásárlásáról szóló üzletét.


A Wall Street Journal beszámolója szerint Elon Musk május elején tette ezt a megjegyzést a Morgan Stanley egyik hitelezőjének − mindössze két héttel azután, hogy megállapodott a Twitter megvásárlásáról 44 milliárd dollárért, ahogy azt a Futurism cikkében olvassuk.

A Twitter a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója elleni szerződésszegési per szóbeli érvelésének végén mindkét fél ügyvédei megdöbbentő bizonyítékokat tártak fel, többek között azt, hogy Musk kapcsolatban állt egy magas rangú informátorral, és aggódott a globális háború kitörése miatt.

Lassítsunk néhány napot. Putyin holnapi beszéde nagyon fontos. Nem lesz értelme megvenni a Twittert, ha a harmadik világháború felé tartunk

− írta a Musk Michael Grimesnak, a Morgan Stanley globális technológiai befektetés részlege vezetőjének. A Twitter ügyvédje, Bill Savitt olvasta fel az üzenetet.

Elon Musk integet

Fotó: Getty Images

Musk ügyvédje, Alex Spiro azt állította, hogy a szöveget kiragadták a szövegkörnyezetéből, és közölte, hogy az ügyfele és a Morgan Stanley vezetője közötti teljes levélváltás a jövő héten kerül fel a bírósági ügyiratra. Spiro kifejezetten „teljes képtelenségnek" nevezte a Twitter ügyvédjének a Musk-szöveg felolvasását.

​Kontextus, kérem

A Twitter oldalán azzal érveltek, hogy a Tesla vezérigazgatója csak személyes pénzügyi okokból akart visszalépni az üzlettől. Musk ügyvédei pedig azzal, hogy ügyfelük azután gondolta meg magát az üzlettel kapcsolatban, hogy beszélt a Twitter korábbi biztonsági vezetőjével, Peiter „Mudge" Zatkóval, aki azt állította, hogy a közösségi médiavállalatnál jelentős adatvédelmi problémák merültek fel, és Muskot a cég vezetése félrevezette ezekről.

Az, hogy Zatko állításai felhasználhatók-e Musk ellenkeresetében, most egy bíró kezében van − és valószínű, hogy a sztori innentől kezdve csak még szaftosabb lesz.


A figyelmetekbe ajánljuk