dubaj hold
Shutterstock

Dubaj és az űrturizmus: hamarosan megépítik az első Hold-szállodát

Az Egyesült Arab Emírségek kirakatvárosa újabb látványos beruházásba kezd.

Az Egyesült Arab Emírségekben a turizmus forgalma az idei év első felében elérte az 5 milliárd dollárt, és az előrejelzések szerint idén télen ez a szám még jócskán megugorhat, mivel a szomszédos Katarban világbajnokságot rendeznek.

Ennek köszönhetően Dubaj egy óriási, a Holdra emlékeztető üdülőhelybe fektet be, írja a Travel Daily a Arabian Business beszámolója alapján.

Az Arabian Business cikke szerint Dubaj egy 5 milliárd dolláros Hold alakú felhőkarcolót építhet, ami luxusüdülőhelyként szolgál majd. A terveket a Moon World Resorts Inc. kanadai tervezőcég találta és dolgozta ki, és várhatóan 48 hónap alatt fog elkészülni a 224 méter magas üdülőközpont.

Dubaj reményei szerint a „Moon Dubai" fellendíti az emírség gazdaságát olyan ágazatokban, mint a vendéglátás, a szórakoztatás, a látványosságok, az oktatás, a technológia, a környezetvédelem és az űrturizmus.

A beszámolók szerint a holdi üdülőhely úgy fog kinézni, mint a Hold felszíne, amit egy „holdi kolónia" vesz majd körül, és a tervek szerint évente 2,5 millió ember élvezheti majd az „olcsó űrturizmust" Dubajban.


Az Egyesült Arab Emírségekben az idei év első felében a turisztikai bevételek meghaladták az 5 milliárd dollárt, a szállodák kihasználtsága pedig több mint 40 százalékkal nőtt a a koronavírus által sújtott 2021-hez képest – jelentette ki Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk, az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnöke és Dubaj uralkodója egy Abu-Dzabiban tartott kabinetülést követően.

A szállodai vendégek száma elérte a 12 milliót, ráadásul a télen is erőteljes turisztikai teljesítményre számítanak a szakértők a szomszédban zajló világbajnokság miatt.

A kisebb területű Katarban a szálláshelyek hiánya miatt a már bevált turisztikai célpontnak számító Dubaj arra számít, hogy a novemberi és decemberi világbajnokság idején sok futballszurkolót tudnak majd elszállásolni.

A világbajnokság ideje alatt Dubaj egyike azon öböl menti városoknak, amelyek naponta indítanak járatokat Katarba és Katarból.


A figyelmetekbe ajánljuk