Ronaldo.

Nemcsak a pályán, hanem az óragyűjtésben is világklasszis – Cristiano Ronaldo 7 legdrágább időmérője

Cristiano Ronaldoról köztudott, hogy szereti a luxustermékeket, ez alól a méregdrága időmérők sem jelentenek kivételt. Ennek apropóján az alábbi cikkben bemutatjuk a portugál világklasszis 7 legdrágább óráját.

7. Breguet Classique Grande Complication Double Tourbillon – 800. 000 dollár (291 millió forint)

Ronaldo kifejezetten szereti mutogatni a Breguet Classique Grande Complication Double Tourbillon 5349PT típusú időmérőjét, ugyanis az órarajongók számos rendezvényen láthatták a szóban forgó modellt a csuklóján.

Ahogy a neve is mutatja, a platina óra nem egy, hanem két tourbillonnal és 417 gyémánttal rendelkezik az ezüst arany középlemez, a lünetta és a számlap körül. A Superwatchman adatai szerint az ékszer ára körülbelül 800 000 dollár körül mozog.

6. Jacob & Co. Bugatti Chiron CR7 – 1 millió dollár (364 millió forint)

A 37 éves futballsztár a neves Jacob & Co.-val dolgozott együtt, hogy elkészítsenek egy egyedi órát, amelyet a Ronaldo Bugatti Chiron CR7 autója ihletett.

Az időmérő az autó fekete és ezüst színével és CR7 logójával, valamint a Bugatti W16-os motorjának miniatűr másolatával rendelkezik, amely 16 dugattyúból áll, melyek az átlátszó zafírkristály belsejében fel-le pumpálnak.

A különleges órát közel 400 értékes kő is borítja, köztük 232 fehér baguette gyémánt és 109 fekete zafír, összesen 21 karátnyi drágakővel. Az autóhoz hasonlóan az ékszer sem két forintba kerül, ugyanis 1 millió dollárt kell kipengetni az óráért.

Ez is érdekelhet: Cristiano Ronaldo eladásra kínálta 24 millió dolláros magánrepülőgépét, mert túl kicsinek érzi

5. Jacob & Co. Grand Baguette Diamond – 1 millió dollár

A Jacob & Co. Grand Baguette Diamondból mindössze hat példány készült, Ronaldo pedig azonnal lecsapott az egyik darabra. Az időmérő igencsak látványos, ugyanis 18 karátos fehérarany bevonattal rendelkezik, és 761 baguette gyémánttal van kirakva, amelyek a tokot és a számlapot díszítik. Az óra árát jelenleg 1 millió dollárra taksálják, de a közelmúltban 1,6 millióért is meghirdették már.

4. Hublot Masterpiece MP-09 Tourbillon Bi-Axis  – 1 millió dollár

A 49 mm-es Masterpiece MP09 Tourbillon Bi-Axis King Gold a Hublot első többtengelyes órája, amelyet a márka saját maga készített.

A képen látható típussal ellentétben Ronaldo furcsa alakú ékszere 18 karátos rózsaarany tokkal rendelkezik, a korona pedig baguette gyémántokkal van kirakva. Senkit ne tévesszen meg az időmérő drabális jellege, mivel az óra valójában rendkívül könnyű, és ötnapos járástartalékot kínál.

3. Franck Muller Tourbillon Trumps Van Cleef & Arpels – 1,4 millió dollár (510 millió forint)

Ronaldo szóban forgó Franck Muller-órája egyes sajtóértesülések szerint összesen 424 fehér gyémánttal van kirakva. Ráadásul egy titkos technológia okán a gyémántok nem látszanak az óra foglalatán.

2. Franck Muller Cintrée Curvex Tourbillon – 1,5 millió dollár (546 millió forint)

Nagyon úgy tűnik, hogy a portugál világklasszis kifejezetten szereti a Franck Muller termékeit, ugyanis az előbb említett időmérővel együtt majdnem 3 millió dollárt hagyott ott a cégnél.

A Cintrée Curvex a márka ikonikus darabjának számít, 18 karátos fehér aranyból készült, és pavè baguette-csiszolású gyémántokkal kirakva.

1. Girard-Perregaux Planetarium Tri-Axial – 2 millió dollár (730 millió forint)

Háromtengelyes tourbillonjával ez a világ egyik legritkább többtengelyes órája, és egyben az egyik legdrágább is. A beszámolók szerint a luxusmárka egyedi megrendelésre készítette ezt a változatot.

A Girard-Perregaux Planetarium Tri-Axial még a gravitációval is dacol, köszönhetően a 3D-s nagy sebességű forgásának, illetve a Föld forgásával szinkronizált gömbbel és két zafírkupolával rendelkezik. 18 karátos rózsaaranyból készült, gyémánt lünettával és karpereccel ellátott szerkezet a Superwatchman becslése szerint az körülbelül 2 millió dollárba kerül.

Forrás: Luxury Launches


A figyelmetekbe ajánljuk