Guillermo del Toro

Guillermo del Toro

Teljesen más lett volna a Pacific Rim 2, ha Guillermo del Toro rendezi

Az Oscar-díjas rendező, aki az elsőt is csinálta, elárulta, hogyan nézett volna ki a folytatás, ha abban is jobban benne lett volna a keze.


Guillermo del Toro társforgatókönyvírója és rendezője volt a Pacific Rimnek, a folytatásból viszont kiszállt, csak producerként maradva a projektben. Ehhez köze lehetett annak is, hogy míg az első film esetében a gyártó Legendary a Warnerrel volt szerződésben, a folytatás már a Universal égisze alatt készült. Az új stúdiónak pedig kevésbé tetszhetett az irány, amerre vitte volna azt az Oscar-díjas rendező.

Ezt ha úgy vesszük, most maga del Toro erősíti meg, elmondta ugyanis egy interjúban, hogy ha ő készíti a Pacific Rim 2-t, akkor egészen másmilyen lett volna.

A főgonosz egy tech csávó volt, aki gyakorlatilag feltalálta az internet 2.0-t. Viszont megtudták, hogy egy reggel jött az egész ötlete neki. Szóval szép lassan összerakták a képet, hogy az elődök küldhették neki, a fickók, akik a nagy szörnyeket irányítják. Aztán megtudtuk volna, hogy az elődök valójában mi vagyunk sok évvel később a jövőben. Próbálják terraformálni a Földet, hogy túléljen. Hűha! És azok az exo-bio-ruhák, amik idegennek tűntek az első filmben, azokban valójában emberek voltak. Elég izgalmas paradox lett volna.

Egészen elborult film lett volna, az biztos. Kérdés, hogy ez további óriásszörnyekkel való küzdelmet eredményezett-e volna valahogy. A rendező egyébként még azt is hozzátette, hogy Mako Mori, az első film főszereplője nem halt volna meg a folytatásban, ha ő rendező.

Számomra a hős Mako Mori volt. Nemcsak azt akartam, hogy éljen, hanem azt is, hogy a második film egyik főszereplője legyen.

(Forrás: Consequence)


A figyelmetekbe ajánljuk