A belföldi turizmus élénkülése végre megteremtette az oly régóta várt keresletet Tokaj-Hegyalján, így a korábbiaktól eltérően egyre több olyan nyitott pincét találunk az UNESCO által védett borvidékünkön, melyek akár előzetes bejelentkezés nélkül is fogadják a kóstolókat.


A Bor, mámor, Bénye-rendezvény kivételével Erdőbénye is általában „csipkerózsika" álmot alszik az év legnagyobb részében, az idei év azonban a mesebeli kis település életében is másképpen alakul, mint a megszokott. A Budaházy Fekete Kúria szabadtéri bisztrókonyhával várta a nyári látogatókat, mellettük a fő utcán található Vayi Borászat is átállt állandó nyitvatartásra. Az októberi hosszú hétvégén pedig ismét megnyílnak a falu borászatainak ajtajai: először tartanak nyitott pince napokat a faluban.

Töltsd a hosszú hétvégét Erdőbényén

A Préselő Borászat és Vendégház helyei és programjai hamar beteltek; elkeseredésre azonban nincsen ok: náluk a borvásárlási lehetőség bárki előtt nyitva áll. A SanzonTokaj Őszi Pillanatképek elnevezésű nyitott napján dűlőtúrával és borkóstolási lehetőséggel várja a vendégeket, illetve a nap záróakkordjaként egy különleges, ázsiai stílusra hangolt borvacsorával koronázhatja meg a szabadságát mindaz, aki időben regisztrál a limitált férőhelyes eseményre.

A Bardon Borászatnál is készülnek dűlőtúrával, illetve őzpörkölttel várják a betérő éhes vendégeket – amely fogásnak a különlegességét az adja, hogy a pincészet fiatal borásza egy éve vadászattal is foglalkozik. Borkóstolási lehetőség lesz még a Csite Családi Birtokon, illetve a Vayi Borászat is nyitott ajtóval várja a borra szomjazó közönséget, a ProVinum Borászat és Vendégház pedig kemencés ételekkel egészíti ki a borkóstoló élményét.

VinCe Magazin

Kösd össze a bortúrát egy zempléni kirándulással

Az Erdőbénye mellett fekvő Aranyosi-völgyben bolyongva garantáltan kikapcsol bárki a mindennapok pörgéséből; de a falu csillagtúráknak is remek kiindulópontjául szolgál. Boldogkő vára, a regéci vár, Megyer hegyi tengerszem, Sárospatak, Háromhuta, a tolcsvai Herba-kastély is elérhető 10-20 percnyi autózással a településről; de akár a közeli hegyaljai falvakba is érdemes kitérőt tenni.

A figyelmetekbe ajánljuk