Sajnos semmilyen csodára nem volt hozzá szükség.

Ugyan az elmúlt 40 évben a víz alatt pihent a 19.században épített Fájdalmas Szűz temploma, a Mexikó középső részét sújtó szárazság miatt most újra felbukkant – szinte teljes egészében. A 19. században épített templomot még 1979-ben borította el teljesen a víz, ahogy a közeli El Zangarro települését is, amikor a José López Portillo elnök elrendelte a Purísima-gát építését, ezzel pedig 200 hektár területet árasztott el.

A település kezdetben ellenállt, később mégis átköltözött a közelben, amit szintén El Zangarro névre kereszteltek. A templom azonban maradt a helyén, és mind idáig víz borította.

MTI/EPA-EFE/Luis Ramirez

A jelenség nem egyedülálló az országban, mivel a Mexikó területének 70 százaléka küzd aszállyal – idén először áprilisban hullott minimális csapadék. Mexikó vízerőművei a szárazság és a folyók alacsony vízállásai miatt csupán 50 százalékos kapacitáson működnek, ami miatt a Fájdalmas Szűz-templom is kiemelkedhetett 40 év után.


Friss

Az igazi nyári frissítő – hideg gyümölcsleves recept

Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkészítened ezt a bársonyos, hűsítő gyümölcslevest!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Megérkezett Kevin Smith He-Man sorozatának első előzetese

Ha rajongtál a régi rajzfilmsorozatért, esetleg a Dolph Lundgren főszereplésével készült filmmért, akkor imádni fogod.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4+1 élelmiszer, ami csökkentheti a koleszterinszintet

A szívbetegség a világ vezető halálozási oka. A magas koleszterinszint - különösen a „rossz" LDL - összefügg a szívbetegségek fokozott kockázatával. Annak érdekében, hogy ezt megelőzzük elengedhetetlen a megfelelő étrend. Íme, 5 olyan élelmiszer, amely csökkentheti a koleszterinszintet és enyhíti a szívbetegségek egyéb kockázati tényezőit.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk