Egy forradalmi app, ami az arcunkból olvassa ki az egészségügyi állapotunkat egy szelfikamera segítségével.

A koronavírus-járvány következtében világszerte megváltoztak az eddig megszokott egészségügyi gyakorlatok. Nem véletlen, hogy a különböző tech cégek gőzerővel fejlesztik az alternatív megoldásokat, amik sokszor kiválthatják vagy megkönnyíthetik az orvosok feladatát, a használói pedig hamarabb diagnosztizálják kezelésre szoruló problémájukat.

Az elmúlt években a legtöbb okoseszközre már került hasonló funkció, de csak elvétve találni olyat, amely egyszerre több paramétert is figyelembe vesz. Erre a hiányosságra nyújtana lehetőséget a Binah.ai fejlesztése, amelynek használatához csupán a telefonok kamerájára van szükség, és az app már ellenőrzi is a felhasználó egészségügyi állapotát.

Az eddig elérhető diagnosztikai eszközök új, modernebb változata a BBC összefoglalója szerint a bőrön megjelenő mikroelváltozásokat keresi, amelyekből az alkalmazás képes kiszűrni, hogy a vér mikét áramlik a testünkben – ebből pedig rengeteg paraméter megvizsgálható az emberi testben.

A kamera segítségével, pusztán az arcot szemlézve képes megmondani a pulzust, az oxigénszaturációt, a légzésszámot, a stressz-szintet, de még a szívfrekvencia-variabilitást is.

Az alkalmazást ezeket összegyűjti, és tájékoztat az aktuális egészségügyi helyzetünkről.

Mindezt másodperceken belül.

A Binah.ai termékét már világszerte százmillióan használják, de az app egyelőre nem kapott még engedélyt, hogy orvosdiagnosztikai céllal forgalmazni lehessen.


Friss

Tehénsimogatás, mint pszichológiai segítő eszköz

Erőteljesen meg tudunk nyugodni állatok simogatása közben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk