Egy forradalmi app, ami az arcunkból olvassa ki az egészségügyi állapotunkat egy szelfikamera segítségével.

A koronavírus-járvány következtében világszerte megváltoztak az eddig megszokott egészségügyi gyakorlatok. Nem véletlen, hogy a különböző tech cégek gőzerővel fejlesztik az alternatív megoldásokat, amik sokszor kiválthatják vagy megkönnyíthetik az orvosok feladatát, a használói pedig hamarabb diagnosztizálják kezelésre szoruló problémájukat.

Az elmúlt években a legtöbb okoseszközre már került hasonló funkció, de csak elvétve találni olyat, amely egyszerre több paramétert is figyelembe vesz. Erre a hiányosságra nyújtana lehetőséget a Binah.ai fejlesztése, amelynek használatához csupán a telefonok kamerájára van szükség, és az app már ellenőrzi is a felhasználó egészségügyi állapotát.

Az eddig elérhető diagnosztikai eszközök új, modernebb változata a BBC összefoglalója szerint a bőrön megjelenő mikroelváltozásokat keresi, amelyekből az alkalmazás képes kiszűrni, hogy a vér mikét áramlik a testünkben – ebből pedig rengeteg paraméter megvizsgálható az emberi testben.

A kamera segítségével, pusztán az arcot szemlézve képes megmondani a pulzust, az oxigénszaturációt, a légzésszámot, a stressz-szintet, de még a szívfrekvencia-variabilitást is.

Az alkalmazást ezeket összegyűjti, és tájékoztat az aktuális egészségügyi helyzetünkről.

Mindezt másodperceken belül.

A Binah.ai termékét már világszerte százmillióan használják, de az app egyelőre nem kapott még engedélyt, hogy orvosdiagnosztikai céllal forgalmazni lehessen.


Friss

MTI/Balogh Zoltán

Szabó T. Anna: Porbeszéd

Az Alibi - hat hónapra egy félévente megjelenő antológia, melybe neves szerzők adott témában írt verseit, novelláit, gondolatait olvashatjuk. Cikksorozatunkban ezekből a szövegből válogatunk. Ebben a részben Szabó T. Anna egyik versét tolmácsoljuk.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Több mint 50 éves rejtélyre derült fény a kaliforniai aszály miatt

A szárazság miatt egy repülőgépet találtak egy tó fenekén.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Több ezer kilométert hánykolódott az óceánon egy most célba ért palackposta

És már válaszoltak is rá.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk