Rengeteg amerikai 1 dolláros
A bíróság szerint nem jár vissza a 900 millió dollár (több mint 266 milliárd forint – a szerk.) annak a banki szektorban dolgozó férfinak, aki tévesen végezte el a tranzakciót.


A Citigroup amerikai bank 2020 augusztusában tévesen utalt át 893 millió dollárt a Revlon nevű kozmetikai vállalat hitelezőinek. A bank jelezte ugyan, hogy emberi mulasztás történt – eredetileg mindössze 7,8 millió dollárnyi kamattartozást akartak csak küldeni – a felszólításra pedig az érintett alapkezelők némelyike vissza is utalta a pénzt, ám mások ezt megtagadták és összesen 500 millió dollárt megtartottak

tudjuk meg a Haszonból.

A Citi természetesen bírósághoz fordult. Szerintük az alapkezelőknek tudnia kellett, hogy nem tud ekkora összeget visszatörleszteni egyszerre a Revlon, mert fizetésképtelen volt, az alapkezelők szerint viszont összesen ekkora volt a Revlon tartozása, így azt gondolhatták, hogy a cég végtörleszteni akar.

Jesse Furman amerikai szövetségi bíró szerint „nem racionális" azt gondolni, hogy a világ egyik legnagyobb bankja véletlenül utal át valakinek 1 milliárd dollárt. Furman kimondta:

„a pénz nem jár vissza a Citinek, mivel szerinte a teljesült tranzakciókat nem lehet visszavonni."

A bank fellebbezni fog az ítélet ellen.

A figyelmetekbe ajánljuk