Audemars Piguet Museum
Audemars Piguet Facebook oldal

Nagyszabású luxusóra-múzeum nyílt a föld alatt

Hogy a svájci Audemars Piguet gyártotta órák műalkotásszámba mennek, az eddig sem volt kérdés. Most viszont rangjuknak megfelelő, extra dizájnos múzeumban csodálhatjuk meg a márka leghíresebb darabjait.


Spirál a földben

Audemars Piguet Museum

Audemars Piguet Facebook oldal

A luxusóramárka történetének emléket állító svájci Audemars Piguet Museum különleges, spirálalakú formát a dán sztárépítész, Bjarke Ingels álmodta meg épp oda, ahol Jules Louis Audemars és Edward Auguste Piguet 1875-ben megalapította kis óraműhelyét. Az egykori faházból azóta egy gyár nőtte ki magát, az új kiállítóhely pedig ámulatba ejtő méretű a maga 25 000 négyzetméterével.

A spirálforma egyébként ismerős lehet az építészetrajongóknak: a New York-i Hudson Yards tekeredő kilátója is Ingels nevéhez fűződik, de ő jegyzi többek közt a Google kaliforniai főhadiszállását is.

A múzeum belső tere is izgalmakat ígér

Audemars Piguet Museum

Audemars Piguet Facebook oldal

Bent a múzeumban 300 apró csodát őriznek, a tárlat pedig végigvezet a svájci óragyártás technológiájának kezdeteitől egy 1610-es készítésű zsebórán át a mai legmodernebb darabokig, felbecsülhetetlen értéket képviselve.

A múzeum tartogat izgalmakat olyan látogatóknak is, akiknek fogalmuk sincs ezeknek a tökéletes szerkezeteknek a mibenlétéről, de természetesen a conoisseurök is számtalan csemegére lelhetnek.

A múzeum látogatása egyelőre csak előre bejelentkezéssel lehetséges, ezt ide kattintva lehet megtenni.

Forrás: Robb Report

A figyelmetekbe ajánljuk