black wooden piano near glass window

A pécsi Zsolnay Negyed április 21 után elhozza otthonunkba a kulturális, zenei fesztiválok hangulatát.


Itthon még kevéssé ismert az a technológia, melyben nagy felbontású, zoomolható, forgatható mozgóképek rögzítik az előadások teljes atmoszféráját, ezzel megteremtve a személyes jelenlét illúzióját.

A technológia révén a néző a koncert közben ráközelíthet a zenészekre. Így tehát nem egy irányított felvételt kell néznie, hanem ő maga dönti el, milyen perspektívából és milyen közelről tekinti meg a produkciót.

A 360 fokos koncertélmény nem ismeretlen a nemzetközi közönség számára. Már olyan világsztárok is alkalmazták, mint a Depeche Mode vagy az AC/DC. A magyar kezdeményezés ugyanakkor friss és több igényt elégít ki.

A szervezők szeretnének nagyobb publicitást szerezni a zenekaroknak úgy, hogy valami újdonsággal kedveskednek a nézőknek. Mindemellett megcsodálhatjuk a Zsolnay Negyed páratlan szépségét is.

A koncertfelvételek a Negyedben, valamint a Kodály Központban készülnek. Az első 360 fokos minikoncert fellépője a Kéméndi Trió lesz, melynek tagjai Györfi Anna, Kéméndi Tamás és Szűcs Péter.

Többek között ezen kívül látható lesz a Pannon Filharmonikusok zenészeiből alakult vonósnégyes Dés László közreműködésével, valamint a Pécsi Balett is.

Az előadások 30 napig elérhetők lesznek ingyenesen a Pécsi Programok Youtube-csatornáján keresztül.

(Forrás: Fidelio)


A figyelmetekbe ajánljuk