Johnny Pacheco, a salsa úttörője 85 éves korában hunyt el.


Pacheco, a salsa úttörője és a Fania Records tulajdonosa február 15-én, hétfőn tért örök nyugovóra. A hírt a lemezkiadó tette közzé Instagram-fiókján, egy dominikai lap szerint tüdőgyulladás okozta a zenész halálát.

Johnny Pacheco 1935-ben született a Dominikai Köztársaságban, ám családja 1946-ban New Yorkba költözött, itt kezdődött zenei karrierje is.

Pacheco nem csak zenész volt, hanem zenekarvezető, producer is, emellett úttörő szerepe volt a salsa műfajának meghonosításában. A lemezkiadót 1964-ben alapította meg Jerry Masuccival. A kiadóban olyan zenészek fordultak meg, mint Celia Cruz, Larry Harlow, Ray Barretto és Bobby Valentin. A hetvenes években Pacheconak továbbá nagy szerepe volt a latin zene népszerűsítésében.

Leghíresebb dalai közé tartoznak a Quimbara, Toro Mata és a Mi Gente. Kilenc alkalommal jelölték Grammy-díjra különböző kategóriákban. 1996-ban továbbá állami kitüntetést kapott Joaquin Balauger dominikai államfőtől. 2005-ben a latin lemezakadémia pedig életműdíjjal értékelte Pacheco munkásságát.

(Forrás: MúltKor)

Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk