Megjelent a Queen - The Greatest címmel az 50 éves együttes hetente frissülő sorozata, amit Queen hivatalos YouTube-csatornáján lehet megtekinteni. A banda minden héten egy élő felvételt tölt fel 50 héten keresztül.

A sorozatban a rajongók újraélhetik a Queen legendás pillanatait, és eddig soha nem látott részletességgel mutatja be a zenekar történetét az elkövetkezendő 50 hétben. Jól bejáratott embert választottak a feladatra: a sorozat megálmodója és producere Simon Lumpton, aki már számos dokumentumfilmet készített a zenekarról.

A részek kronológiai sorrendben veszi végig a Queen-sztorit: az első koncertek a londoni Rainbow-ban és Odeonban, majd a telt házas, később világkörüli turnék Freddie Mercuryval, később Adam Lamberttel. A koncertfelvételek mellett egyedülálló backstage-felvételeket láthatunk, ahogy a koncertek utáni pillanatokról is lesznek képsorok, illetve megismerkedhetünk a legsikeresebb dalok és albumok háttértörténetével is.

A ma megjelent első részben az együttes első albumának első számát, a Keep Yourself Alive-ot mutatták be három percben.

Queen: The Story Begins Keep Yourself Alive (Episode 1)

A következő hetekben a Killer Queen, a Somebody To Love és természetesen a Bohemian Rhapsody születése is látható lesz, mellette a már említett Rainbow-i show és a már most bemutatott Odeon-koncertek részletei, ahogy a legendás Hyde Parkos koncert sem marad majd ki. Érdemes lesz a hetekben követni az együttes Youtube-csatornáját.

Az 50 éves együttestől a napokban mi is összeválogattuk a kedvenc, halhatatlan számainkat, ahol elmeséltük a dal születésének körülményeit is.

A figyelmetekbe ajánljuk