godzilla játék doboz műanyag

Csokoládépapírokat, műanyag evőeszközöket, sőt, egy mobiltelefon-akkumulátort is feltártak régészek egy vaskori emlékhelyen. Az Egyesült Királyság-beli Wales-ben található skanzenek területét az építmények lebontását követően vizsgálták át.


Az időszámításunk előtti 8. és 1. század közötti időben használt kunyhók replikájában az 1980-as évek óta ismerkedhettek a történelem ezen szakaszával a Castell Henllys nevű vaskori faluba látogató diákcsoportok.

Műanyag csomagolások darabkái a vaskori emlékhelyről.

University of Liverpool

Számukra kettő, a Cookhouse és az Earthwatch nevű házikók voltak elérhetőek, előbbit a korabeli szokásoknak megfelelően rendezték be, míg utóbbiba padokat helyeztek, hogy a tanulók kényelmesen elfogyaszthassák uzsonnájukat.

Közbiztonsági és egészségügyi problémák miatt a Pembrokeshire Coast Nemzeti Park úgy döntött, hogy a fenntartása alatt álló létesítményeket lebontja, az új építkezés előtt pedig archeológusokkal átvizsgáltatja a területet. Ekkor mintegy háromezer különböző műanyaghulladékra, köztük szívószálakra, kupakokra, csokipapírokra, egy godzillás termoszcímkére, és egy mobiltelefon-akkumulátorra is bukkantak. Kettőezer-hétszázötvenkilenc darab a pihenőkunyhóból, míg négyszázhuszonkettő a berendezett skanzenből került elő.

Szívószálakat és egyéb műanyag-hulladékokat is találtak.

University of Liverpool

„Még a falusi, rendben tartott létesítményekben is jelentős mennyiségű műanyag rakódik le a talajban. A műanyagok visszaszorítása alapvető – ez a hulladék az életmódunk eredménye"

– mondta Harold Mytum, a leleteket osztályozó régész.

via index.hu

A figyelmetekbe ajánljuk