mercedes ruha

Furcsa, de csupán ötven évvel ezelőtt jutott eszébe valakinek, hogy az autókba légzsákok is kellenének. Ráadásul tíz év kellett ahhoz, hogy a szabadalom után a valóságban is a kocsikban legyenek.


Ennek alkalmából a Mercedes együttműködve amerikai Heron Prestonnal egy 100%-ban légzsákokból összerakott ruhakollekciót mutatott be.

Preston neve ismerősen csenghet, hiszen a világ egyik legkeresettebb tervezője, köszönhetően az innovatív és fenntartható darabjai miatt. Dolgozott már együtt a Caterpillar, a Levi's és a Nike vállalataival, de még a NASA-nak is besegített a hatvanadik évfordulójuk alkalmából.

Mercedes-Benz/Thibaut Grevet

Ezúttal a légzsákok mellett a híres S osztály 1981-es modellje került a főszerepbe: az autógyártónak ez volt az első sorozatgyártású modellje, amelyek alaptartozéka volt a légzsák.

Mercedes-Benz x Heron Preston | Inspired by 40 Years of Airbag

A kollekció a szeptemberi berlini divathéten mutatkozott be, és Preston az eszköz életmentő funkciójára akarta felhívni a figyelmet.

Mercedes-Benz/Thibaut Grevet

Ráadásul a ruhák részben kötődnek az eredeti légzsákokhoz is: egyes részein felfújhatóak. Kereskedelmi forgalomba sajnos nem kerülnek, egy aukción lehet megkapni őket.


Related Articles Around the Web
A figyelmetekbe ajánljuk