méhecske közelről
Instagram/joshforwood

Szőke, barna és szakállas méhek leptek el egy méhecskehotelt

Természetes otthonukat az ember elpusztította.

A méhekről azt hinnénk, hogy nincs sok különbség közöttük. Zümmögnek, néha csípnek, mézet termelnek, de külsőre egyformák. A Designboom cikkéből azonban kiderül, hogy ez közel sincs így. Vannak szőkék, barnák, valamelyik szakállas, másoknak szép nagy szemük van.

Mindez Josh Forwoodnak köszönhető, aki egy komplett méhecskehotelt épített a hátsókertjében a járvány alatt. A hotel lakóiról pedig készített egy komplett portésorozatot is.

A hotel még februárban épült, majd Forwood elutazott egy hónapra. Áprilisi visszatérésekor vette észre, hogy rengeteg beporzó méhecske költözött az épületbe. Ezek többségben olyan, úgynevezett magányos méhek, akiknek az élőhelye a városiasodás miatt eltűnt. A magányos méhek jellemzője, hogy a nőstények termékenyek, akik maguk építenek fészket is – azaz nincs a populációban dolgozó. Emellett nem termelnek mézet, mint a háziméhek.

Helyette beporzással töltik az idejüket, amit jobban is csinálnak a háziméheknél. A magányos méheknek nem használnak úgynevezett virágporzsákokat a lábukon, ami miatt a fotókon látható egyedek testét virágpor borítja. Emiatt a táplálkozás közben több virágpor jut át más növényekre.

További különleges méheket a fotós Instagram-oldalán lehet böngészni.


A figyelmetekbe ajánljuk