Az arcot vizsgálva, másodpercek alatt diagnosztizál egy orvosi alkalmazás
Egy forradalmi app, ami az arcunkból olvassa ki az egészségügyi állapotunkat egy szelfikamera segítségével.

A koronavírus-járvány következtében világszerte megváltoztak az eddig megszokott egészségügyi gyakorlatok. Nem véletlen, hogy a különböző tech cégek gőzerővel fejlesztik az alternatív megoldásokat, amik sokszor kiválthatják vagy megkönnyíthetik az orvosok feladatát, a használói pedig hamarabb diagnosztizálják kezelésre szoruló problémájukat.

Az elmúlt években a legtöbb okoseszközre már került hasonló funkció, de csak elvétve találni olyat, amely egyszerre több paramétert is figyelembe vesz. Erre a hiányosságra nyújtana lehetőséget a Binah.ai fejlesztése, amelynek használatához csupán a telefonok kamerájára van szükség, és az app már ellenőrzi is a felhasználó egészségügyi állapotát.

Az eddig elérhető diagnosztikai eszközök új, modernebb változata a BBC összefoglalója szerint a bőrön megjelenő mikroelváltozásokat keresi, amelyekből az alkalmazás képes kiszűrni, hogy a vér mikét áramlik a testünkben – ebből pedig rengeteg paraméter megvizsgálható az emberi testben.

A kamera segítségével, pusztán az arcot szemlézve képes megmondani a pulzust, az oxigénszaturációt, a légzésszámot, a stressz-szintet, de még a szívfrekvencia-variabilitást is.

Az alkalmazást ezeket összegyűjti, és tájékoztat az aktuális egészségügyi helyzetünkről.

Mindezt másodperceken belül.

A Binah.ai termékét már világszerte százmillióan használják, de az app egyelőre nem kapott még engedélyt, hogy orvosdiagnosztikai céllal forgalmazni lehessen.


A figyelmetekbe ajánljuk