Elindult a sorozatgyártása annak a rafinált megoldásnak, amely lyuk vagy bevágás (sziget, notch) nélkül oldja meg az elülső kamera elhelyezését a mobilokon.


Korábban már kísérletezett ilyennel az Oppo telefongyártó, de a fakó színvilágú próbafelvételek komoly csalódást okoztak. Most a kínai Visionox bejelentette, hogy sikerült megoldania a problémát, és elkezdte a panelek sorozatgyártását. A megoldás alapja, hogy a kijelzőnek az a része, ami eltakarja a lencsét, más anyagból van, és jobban átereszti a fényt. De ez önmagában nem elég, a képek színét, fényességét (és az esetleges tükröződést) még korrigálni is kell egy erre optimalizált szoftveres algoritmussal.

Az eltérő rész – amely szerves és szervetlen anyagok kombinácója – állítólag egyáltalán nem látszik a kijelzőn. Hogy mely márkák fogják megvenni a több száz szabadalommal védett találmányt, azt még nem tudni, de valószínűleg a Xiaomi köztük lesz, mert OLED-panelek terén fontos beszállítójuk a Visionox. Ha nem is az idén, de jövő év elején már várható a lyuk és bevágás nélküli telefonok megjelenése.Friss

LEGO X Adidas – egy „sportcipő", amibe nem szívesen bújnál bele

A sneaker-rajongók egy újabb újdonsággal bővíthetik gyűjteményüket, bár ebben a „cipőben" aligha tudnának kényelmesen útra kelni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Idén is mindenkit vár Budapesten a Bar Show (x)

A Nyissunk Együtt! egy korlátozott kiadású koktélmagazin, amely a Fine Brands Company, a Moët Hennessy és a Magyar Bártender Szövetség közötti együttműködésből jött létre azzal a céllal, hogy támogassa a koronavírus-világjárvány következtében nehéz helyzetbe került bárokat és étteremeket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Youtube/Sarah Lee

Világrekordot jelentő összegért kelt el egy pásztorkutya

Egy jó pásztorkutya aranyat ér.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk