Téged a is zavar a mobilod kijelzőjén a kamera? Mostantól nem fog!
Fotó: Dignited

Téged a is zavar a mobilod kijelzőjén a kamera? Mostantól nem fog!

Elindult a sorozatgyártása annak a rafinált megoldásnak, amely lyuk vagy bevágás (sziget, notch) nélkül oldja meg az elülső kamera elhelyezését a mobilokon.


Korábban már kísérletezett ilyennel az Oppo telefongyártó, de a fakó színvilágú próbafelvételek komoly csalódást okoztak. Most a kínai Visionox bejelentette, hogy sikerült megoldania a problémát, és elkezdte a panelek sorozatgyártását. A megoldás alapja, hogy a kijelzőnek az a része, ami eltakarja a lencsét, más anyagból van, és jobban átereszti a fényt. De ez önmagában nem elég, a képek színét, fényességét (és az esetleges tükröződést) még korrigálni is kell egy erre optimalizált szoftveres algoritmussal.

Az eltérő rész – amely szerves és szervetlen anyagok kombinácója – állítólag egyáltalán nem látszik a kijelzőn. Hogy mely márkák fogják megvenni a több száz szabadalommal védett találmányt, azt még nem tudni, de valószínűleg a Xiaomi köztük lesz, mert OLED-panelek terén fontos beszállítójuk a Visionox. Ha nem is az idén, de jövő év elején már várható a lyuk és bevágás nélküli telefonok megjelenése.A figyelmetekbe ajánljuk