hullámvasúton ülő lányok

Illusztráció

Készül a világ legmagasabb és leghosszabb hullámvasútja

Egy dél-kaliforniai vidámpark emeli a tétet az izgalmat keresők számára.


A Six Flags Magic Mountain bejelentette, hogy a világ legmagasabb és leghosszabb egysínes hullámvasútját építi. A Wonder Woman Flight of Courage jövő nyárra már várja a látogatókat, amivel a vidámpark megkapja a 20., és egyben legfélelmetesebb hullámvasútját.

A hullámvasút 40 méter magasra emelkedik majd, 87 fokos szögben zuhan lefelé, és óránként 93 kilométer per órás sebességet ér el, mindezt egy kilométer hosszú útvonalon.

Ha a kezdeti zuhanás nem elég, a pálya három drámai fordulást is tartalmaz majd, köztük egy 180 fokos leállást, egy vakrepüléses zuhanást és egy gravitáció nélküli gurulást.

A Six Flags Magic Mountain Los Angeles megye északi részén található Valenciában található. A régió egyik legnagyobb vidámparkja, a Magic Mountain mindig is híres volt a hullámvasutak és izgalmas pályák széles választékáról, de a legújabb attrakció, amely a park DC Universe területén található, mindenen túltesz majd.

Six Flags Magic Mountain

Shutterstock

A hullámvasút másik különlegessége, hogy mindenki saját ülésen fog ülni, szemben a legtöbb hullámvasúttól, ahol két-három utas ül egy-egy ülésen. A kialakítás azért jó (már akinek), mert ezzel jóval élesebb kanyarokat lehet venni.

A park New Jersey-i partnere, a Six Flags Great Adventure nemrégiben nyitotta meg a Jersey Devil Coaster-t, amely jelenleg 914 méter magasságával tartja a világcsúcsot az egysínes hullámvasutak között, de a kaliforniai társa ezt jó 300 méterrel fogja megdönteni.

(Travel Waits)

A figyelmetekbe ajánljuk