David Bowie újragondolt lemezborító

Az unalom megelőzése néha különösen kreatív ötletekhez és megvalósításokhoz vezethet. Ez történt egy brit idősek otthonában is.


Kreativitás a karantén alatt

A koronavírus miatti karantén mindenkit megviselt, de az idősebb korosztály kifejezetten szorult helyzetben volt, amikor a járvány a legpusztítóbb szakaszához érkezett.

Az idősotthonok lakóinak és az otthonok dolgozóinak ez meglehetősen nagy próbatétel volt: mindenkinek szellemileg frissnek és nyugodtnak kellett maradnia még a legnehezebb időszakban is, így a koordinátorokra nagy feladat hárult: ki kellett találniuk, hogy lehet a lehető legkreatívabban eltölteni a mindennapokat.

Így lett Adele 21-ből Vera 93

Egy angliai otthonban sikeresen vették az akadályokat: az egyik dolgozónak az az ötlete támadt, hogy egy fotósorozatot készítenek a lakókkal, méghozzá klasszikus lemezekhez.

Mindenkit úgy fényképeztek le, ahogyan azokon az eredeti előadók megjelentek, majd egy kevés szerkesztés segítségével a fotókat ráhelyezték az albumok sablonjára, némi időpontbeli változtatással. Így lett az Adele 21-ből például Vera 93, Taylor Swift 1989 című albumát pedig átírták 1922-re.

Adele és Taylor Swift mellett David Bowie, Queen, Bruce Springsteen, Elvis Presley, Johhny Cash, Madonna, Michael Jackson és még sok más előadó helyébe léptek a bőven nyolcvanas-kilencvenes éveik derekán járó lakók, akik valószínűleg nagyon élvezték a projektet – a végeredmény legalábbis erről árulkodik.

Forrás: My Modern Met

Szerző: Fülöp Luca

A figyelmetekbe ajánljuk