netflix logó laptop kijelzőn

Meglepő bejelentés: új korszak kezdődik a Netflix életében

A Netflix bejelentette, hogy az utolsó DVD-ket 2023. szeptember 29-én szállítja majd ki, lezárva ezzel egy korszakot.


A Netflix eredetileg DVD-kölcsönző és árusító vállalkozás volt, de még napjainkban is kínált DVD-előfizetéset, ahogy azt az elmúlt 25 évben is tette, annak ellenére, hogy az utóbbi évtizedben leginkább a streamingnek köszönhette sikerét. Ám azoknak, akik még most is előszerettel használták a lemezeket, fel kell készülniük a búcsúra, mivel a szolgáltatás a tervek szerint szeptemberben megszűnik.

Ez is érdekelhet:5 Netflix-sorozat, amit egy hétvége alatt le tudsz darálni

A hírt a Netflix a közösségi médiában, valamint a weboldalán tette közzé. A bejegyzésből kiderül, hogy a DVD-szolgáltatás idén szeptember 29-én véget ér. Akiknek pedig vannak lemezeik, azok október 27-ig visszavihetik azokat. Az előfizetők augusztusban fizethetik ki utolsó számláikat.

Hihetetlen 25 év után meghoztuk azt a nehéz döntést, hogy szeptember végén leállunk. Mindig is az volt a célunk, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtsuk tagjainknak, de mivel a DVD-üzletág egyre jobban zsugorodik, nehezebbé vált a dolgunk. De szeretnénk mindenki számára lehetővé tenni, hogy az utolsó napig fenntartsuk szolgáltatásunk minőségét, és méltóképpen búcsúzzunk

– olvasható a cég közleményében.

A Netflix nem frissítette, hogy hány előfizetője van még a DVD-üzletágának, de 2018 augusztusában körülbelül 3 millió volt. Az összehasonlítás kedvéért: a vállalatnak jelenleg 232,5 millió streaming-előfizetője van világszerte, így érthető a döntés.


A figyelmetekbe ajánljuk