Udvaros Dorottya is szerepelne a fiatal rendező filmjében, amit közösségi finanszírozásból forgatnának le
fotó: Szekeres Laura Virág, grafika: Takács Lejla Fanni

Udvaros Dorottya is szerepelne a fiatal rendező filmjében, amit közösségi finanszírozásból forgatnának le

A fiatal filmesek pályája jellemzően nehézkesen indul. A számtalan konkurencia és a korlátozott pályázati lehetőségek miatt sokaknak alig akad esélye, így nem csoda, hogy a legtöbben a közönség segítségét kérik. Hasonló helyzetbe került Meichl Frida alkotói csapata is, akik a közösségi finanszírozásban látják a megoldást arra, hogy elkészíthessék új filmjüket, a REGNUM MARIANUMOT.


Alkotói csapatunkat kiemelten érdekli egy-egy társadalmi jelenség személyes történeten keresztül való bemutatása, mely által fő célunk közelebb hozni a film nézőit az adott probléma elszenvedőinek gondolataihoz és érzéseihez, ezáltal hidat képezni akár ellentétes nézőpontot képviselő emberek között és társadalmi diskurzust kezdeményezni.

olvasható a csapat missziója az Adjukössze nevű adománygyűjtő-honlapon.

Miről szólna a film?

A REGNUM MARIANUM egy 17 éves katolikus gimnazista lány útkeresésének történetét követi végig, akinek egy pozitív terhességi tesztet követően meg kell küzdenie az őt körülvevő közeg reakcióival, melyben az iskola fekete báránya lesz az egyetlen társa. Filmünkkel kiemelt célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a fiatalkorú lányok önrendelkezési jogának fontosságára és bemutassuk, milyen kiszolgáltatottsággal és következményekkel jár ennek a hiánya. A film fő üzenete a szabad döntés lehetőségének fontossága és az a kérdés, hogy miként lehetünk képesek kitörni a környezetünk által ránk kényszerített szabályok közül és megtalálni a saját szabadságunkat.

A produkcióban olyan színészek szerepelnének majd, mint a Halhatatlanok Társulatának két tagja, Udvaros Dorottya és László Zsolt, valamint Zsótér Sándor, Szandtner Anna, Csoma Judit, Urbanovits Krisztina, Berki Szofi, Szőke Abigél, Gellért Dorottya és Brezovszky Dániel.

A kampányvideóban pedig a film írója és rendezője, Meichl Frida mesél részletesebben a REGNUM MARIANUM víziójáról:

A figyelmetekbe ajánljuk