A The Cure basszusgitárosa távozik a zenekarból

A The Cure basszusgitárosa távozik a zenekarból

Simon Gallup kilép a The Cure nevű zenekarból. Ezt maga a zenész jelentette be a szombati nap folyamán egy Facebook posztban.


Négy évtized után távozik az együttesből a The Cure basszusgitárosa. Gallup 1979 óta egy kisebb megszakítást leszámítva végig a zenekar tagja volt, olyan lemezeken hallható a játéka, mint például a Seventeen Seconds (1980) vagy a Faith (1981) – írja a Variety.

A zenész a kilépéséről szóló bejegyzésben többek között ezt írta:

Kissé nehéz szívvel írom le ezt, de már nem vagyok tagja a zenekarnak! Sok sikert mindenkinek.

Gallup egy kommentre válaszolva, amely azt kérdezi, hogy egészségügyi problémák miatt távozik-e, ezt mondta:

Jól vagyok… csak elegem lett az árulásból.

A zenekar egyelőre nem kommentálta az esetet, de a frontember, Robert Smith egy régebbi interjúban azt nyilatkozta, hogy Gallup távozása a zenekar végét jelentené. Akkor ezt mondta zenésztársáról:

Számomra a zenekar szíve mindig is Simon volt és mindig is ő volt a legjobb barátom. Furcsa, hogy az évek és az évtizedek során ezt a tényt gyakran figyelmen kívül hagyták. Nem készít interjúkat, valójában nincs reflektorfényben és mégis rendkívül fontos tényezője annak, amit csinálunk.

Simon Gallup és Robert Smith, 1989-ben

Georges De Keerle, Getty Images

A kilépés híre azért is nagyon érdekes, mert Smith egy júniusban készült interjú során jelentette be, hogy két nagylemezt is felvettek az elmúlt időszakban:

Két albumot készítettünk, és az egyik nagyon -nagyon sötét, a másik pedig nem. És mindkettő nagyon közel áll ahhoz, hogy elkészüljön. Csak el kell döntenem, ki keveri ki őket. Tényleg csak ennyi dolgom maradt."

A figyelmetekbe ajánljuk