Egy Tesla Model 3.

Autója elé lökne egy gyereket egy Tesla-rajongó, hogy megmutassa milyen okos az önvezető rendszer

Vannak, akik bármit megtesznek azért, hogy bebizonyítsák az igazukat. A Tesla-rajongók sem kivételek, és sokszor őrült dolgokat is hajlandóak meglépni, hogy megvédjék kedvenc autógyártójuk becsületét.


Nemrég egy Twitter-felhasználó feltöltött egy videót, amelyen egy Tesla Model Y és egy Lexus RX egymás mellett teszteli az autók biztonsági rendszereit, hogy kiderüljön, automatikusan megállnak-e egy gyerekméretű próbababa előtt.

Nincs mit szépíteni rajta, a Tesla alaposan elszúrta. Úgy gázolt át a műgyereken, mintha ott sem lett volna. A Lexus RX azonban – amely olyan LIDAR technológiával van felszerelve, amelyet a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk nem hajlandó használni az önvezetéshez – tökéletesen megállt.

Természetesen a Tesla rajongói nem nagyon örültek a nem túl hízelgő ábrázolásnak.

Miért mozgott a Lexus lassabban, mint a Model 3? Így lehet megerősíteni, hogy ez a teszt legális-e: tegyünk egy valódi gyereket a Model 3 elé, és lépjünk a gázpedálra

– írta egy felhasználó.

A prominens Tesla-rajongó és befektetői fiókot vezető Whole Mars Catalog, láthatóan komolyan vette a javaslatot.

A LIDAR-ral ellentétben a Tesla Vision tudja, hogy egy darab kartonpapír nem egy valódi gyerek

– tweetelte a fiók annak ellenére, hogy a baba nem kartonból készült.

Később a Whole Mars megkérdezte 129 ezer követőjét, hogy van-e valaki az öböl környékén, akinek a gyereke a Full Self-Driving Beta teljes önvezető-rendszerrel rendelkező autója elé tudna futni. A felhasználó ezután tisztázta, hogy ez egy teljesen „komoly kérés".

Hogy a helyzetet még rosszabbá tegye, a Whole Mars azt állítja, hogy valaki önként jelentkezett a gyerekével a kísérletre.

Forrás: Futurism


A figyelmetekbe ajánljuk