scherer péter
Wines of Hungary

„Egy igazi ajándék, ami könnyekre fakaszt, azok sosem a drága dolgok" – interjú Scherer Péterrel

Mindannyiunknak megvannak a bevett karácsonyi szokásai – mit sütünk, főzünk, ki díszíti a fát, hogyan ajándékozzuk meg egymást. Scherer Péter, hazánk egyik legfoglalkoztatottabb színésze az apróságokban keresi a szépséget. Miképp néz ki náluk a karácsonyi ajándékozás? Társulatával vannak-e ünnepi tradícióik? Ezekről kérdeztük. Interjú.


Sokan hajlamosak túlköltekezni magukat karácsonykor. Pláne az ajándékok terén. Erről mit gondolsz?

Engem zavarba hoznak a drága ajándékok. De tényleg. Nem kell csilliárdokat költeni.

Elég a figyelmesség, egy kis apróság?

Persze. Sőt! Az az igazán klassz. Egy igazi ajándék, ami tényleg meglep, boldoggá tesz és könnyekre fakaszt, azok sosem a nagyértékű dolgok voltak.

Akár egy kézzel készített meglepetés?

Így van. Például, amikor régebben a gyerekeim rajzoltak egy kis angyalkát meg egy karácsonyfát – ezek az igazán szívhez szóló meglepetések, ez a valódi szépsége ennek.

Ezek szerint nálatok inkább a személyes ajándékokon van a hangsúly.

Igen. Ennél nincs fontosabb. Mi nem veszünk általános ajándékot soha. A családommal igyekszünk úgy meglepetést választani a másiknak, hogy mindig mindenkinek személyre szabott legyen. Olyan, amit szeret, aminek igazán örül, ami neki való, ami őt szólítja meg. Ez nálunk alaptörekvés.

scherer p\u00e9ter

Wines of Hungary

Mivel nyűgöztek le a legutóbbi karácsonykor?

Általában nagyon jó ajándékokat szoktam kapni. Mindig remekül kitalálják. Tavaly vettem egy retro biciklit, imádom ezeket a bicókat. És ehhez rendelt a családom egy bőrnyerget. Egy angol gyártású, mai, de teljesen retro kivitelű bőrnyerget. Figyelj, ilyen szépet…hát elképzelni sem lehet, olyan gyönyörű. Na, ez egy emlékezetes meglepetés volt.

Van amikor teljesen félremegy az ajándékozás. Ilyen például egy céges karácsony, ami szülhet néhány kellemetlen pillanatot. Volt már ehhez hasonló helyzetben részed?

Nem. Szerencsére nem. Mindig is családias társulatban és közegben mozogtam, szóval ez a szituáció elkerült. Ha esetleg egy személytelenebbnek tűnő bort kapok, az sem az, mert a színésztársaim olyat választanak, amiről tudják, hogy szeretem. Ez is része a figyelmességnek, amit előbb említettünk.

Akkor a társulatban ti is megajándékozzátok egymást.

Igen, de nagyobb karácsonyi bulit nem szoktunk tartani. Az utolsó előadásra viszünk kisebb-nagyobb ajándékokat.

scherer p\u00e9ter

Wines of Hungary

Húztok neveket?

Nem. Mindenki mindenkinek ad. Ez egy mini társulat. Négy színész, egy ügyvezető igazgató és egy dramaturg. De ha valaki éppen nem tud hozni, abból sincs probléma. Viszont még a hőskorban volt egy színházi társulat, ahol cseperedtem, na ott óriási karácsonyi partikat tartottunk, és húztunk neveket is. Sőt, csak úgy vehette át valaki az ajándékát, ha előtte egy kis előadást tartott.

Végül: ajándékozni szeretsz vagy inkább a meglepetéseket kedveled?

Tudod, én már sokszor tartok a meglepetésektől. (nevet)

Related Articles From Your Site
A figyelmetekbe ajánljuk