Logic

Logic

Egy tanulmány szerint egy rapszám emberi életeket mentett

Logic slágere sugárzásának a tévében mérhető hatása volt az öngyilkosságok számának csökkenésében.


Logic 1-800-273-8255 című dala az amerikai öngyilkosságmegelőzési forródrót telefonszámáról kapta a címét, és az öngyilkosság témáját járja körül a szám. Egy tanulmány szerint pedig a dal emberi életeket is mentett, csökkentve az öngyilkosságok számát mérhető arányban. Amikor 2017 augusztusában Logic előadta az MTV Video Music Awardson, a közvetítést követően 50%-kal nőtt a hívások száma az öngyilkosságmegelőzséi forródróton.

A brit kutatók tanulmányában ezt is vizsgálták, ahogy a dal megjelenésének időszakát, továbbá azt is, amikor a rapper előadta a dalt 2018-ban a Grammyn. Az öngyilkosságok arányát vizsgálták a három időszakban, kapcsolatot keresve a dal népszerűségével. Átlagosan 5,5%-kal csökkent a 10 és 19 év közötti emberek közt az öngyilkosságok száma a várható átlaghoz képest, szám szerint 245-tel kevesebb tinédszert jelent ez.

A kutatás eredményéről Logic elmondta, hogy eleve azért született a dal, mert tudta, hogy hat az emberekre. De őt is meglepte, hogy ennyire.

A tudat inspirált a dal megírásában, hogy a zeném tényleg, komolyan hatással van az emberek életére. A szívünk legmélyéből készítettük, hogy megpróbáljunk vele segíteni embereken. És az a tény, hogy ez tényleg sikerült, egészen elképesztő.

(Forrás: Consequence)


A figyelmetekbe ajánljuk