parfüm
Shutterstock

Parfüm? Őszre? Férfiaknak? Az 5 legtökéletesebb választás

Egyes téli illatok túl nehezek és erőszakosak lehetnek, míg a tavasziak túl lágyak vagy élénkek. Ezért is érdemes szezonálisan parfümbe gondolkodni. Összeszedtünk öt olyan őszi illatot, ami minden alkalomra jól viselhető a legkülönbözőbb személyiségeknek is. Mutatjuk az ősz slágereit!

Ex Nihilo, The Hedonist

Ex Nihilo

A találóan Hedonist névre keresztelt darab igaz kényeztetés a bőrön: legyen szó egy húzósabb este utáni hajnali hazaútról vagy a munkanap utolsó óráiról, a karakteres illat biztosan velünk marad. Az Hedonist fő karaktere a vetiver és a cédrusfa, de a fűszeres gyömbér és az izgató pézsma illata is meghatározó. Udvarias, mégis csábító, karakteres őszi illat.

Burberry Hero

Lehet, hogy nem te leszel az egyetlen, aki idén ősszel a Burberry Hero parfümjére vált, de garantáltan sok bókot fogsz kapni a mindenki számára kellemes és enyhén rétegzett illatért. A Hero a borókát, a bergamottnarancsot és a borsot ötvözi, mindezt cédrusos jegyekkel meglovagolva, sós kiegészítéssel.

A Free 00 ugyan egy nyáriasabb illat, mégis tökéletesen beleolvad az őszbe is; a gátlástalan szabadság és a féktelen életszeretet árad belőle. A vanília enyhe árnyalata az, ami a parfümölt a felső kategóriába emeli, a citrusos, virágos és fás jegyek kellemes keveréke pedig széles körben vonzóvá teszi.

Abbott, Sequoia

Sephora

A Sequoia ugyan markáns, füstös, fás karakterű, mégis hívogató és könnyed is egyben, nem úgy, mint az óriási örökzöld mamutfenyők, amely előtt a parfüm tiszteleg. Olyan, mintha naponta erdei fürdőt vennél, még akkor is, ha városlakók vagyunk, és éppen a tömegközlekedésen ülünk. Csodálatosan egyszerű illat, talán azoknak a férfiaknak ajánlott a leginkább, akik egy kivételes illatot szeretnének, anélkül, hogy az felhívná magára a figyelmet.

Zegna, Javanese Patchouli

Zegna

A Javanese Patchouli vagy ajávai pacsuli az ellentétek mestere: fűszeres rózsabors a ropogós bergamottnaranccsal, földes moha a merész gyantával, finom bőr az erőteljes pacsulival szemben. Klasszikus meleg, karakteres illat, akár a téli munkanapokon, akár egy őszi randevú estéjén.

(GQ)


A figyelmetekbe ajánljuk