4 ősi teória, amik szerint földönkívüliek látogatták a Földet

4 ősi teória, amik szerint földönkívüliek látogatták a Földet

Számos teoretikus előrukkolt már azzal az elmélettel, mely szerint a Földet a múltban földönkívüliek látogatták meg, akik felsőbbrendű tudással rendelkeztek és örökre megváltoztatták az emberi történelem menetét. Mi lenne, ha mindez igaz volna? Számos kérdés, teória és kutatás született már ezzel a témával kapcsolatban. Mire jutottak? Nos, még több kérdésre, de íme néhány, amik alaposan elgondolkodtatták a kutatókat.


Nazca-vonalak

commons.wikimedia.org

A perui Nazca-sivatag magas fennsíkján húzódó 520 négyzetkilométernyi ősi minták csoportja évtizedek óta meghökkenti a régészeket. Az egyszerű vonalak és geometriai formák mellett állatokat és embereket ábrázoló rajzok is készültek, amelyek némelyike 180 méter átmérőjű. Kolosszális méretükből adódóan csak messziről, a levegőből lehet megtekinteni őket.

Néhány eszement teória szerint az ábrákat leszálláshoz érkező űrhajók számára iránymutatásként használták, és a vonalak kifutópályaként szolgáltak.

Olvasd el ezt is! 4 történelmi rejtély, amit valószínűleg soha nem fognak megoldani

Vimanák, az ősi űrhajók

commons.wikimedia.org

Számos szanszkrit történet, amelyet Indiában több mint két évezreddel ezelőtt írtak, tartalmaz információkat mitikus repülő szerkezetekről, amelyeket vimanáknak neveznek. A vimánákról szóló leírások és az UFO-kat megfigyelő emberek leírásai közötti hasonlóságokat összevetve sokan azt feltételezik, hogy Indiát a múltban más bolygókról érkező űrhajósok látogatták meg.

A piramisokat ufók építették

www.flickr.com

Az ősi idegenek teoretikusai úgy vélik, hogy más bolygókról érkező látogatók segítettek az embereknek olyan építészeti csodákat építeni, mint az egyiptomi Gízai piramis. Ami nem csak a korához képest hihetetlen mérnöki teljesítmény, de a leghosszabb szélességi és hosszúsági körök metszéspontjában fekszik. Hogyan lehetséges ez? Vajon a piramisok építői már akkor is tisztában voltak azzal, hogy a Föld kerek, és hogy milyen méretekkel rendelkezik?

Ez is érdekelhet: Nikola Tesla miért volt a piramisok megszállottja?

Különös szarkofág

commons.wikimedia.org

A hetedik században Kin Pakal uralkodott a maja város, Palenque felett. A királyt a Feliratok templomának nevezett piramisban temették el. Szarkofágjának bonyolultan faragott fedele a maja művészet egyik klasszikus alkotása, és egyben „bizonyíték" azok számára, akik előszeretettel hisznek az ősi idegenekben. Szerintük Pakal egy űrhajóban van ábrázolva felszállás közben, keze egy vezérlőpanelen, lába egy pedálon, szájából pedig egy oxigéncső lóg ki.

A figyelmetekbe ajánljuk