Olivia Rodrigo

Sokan felismertek a dalaiban ismerős elemeket, most elmondta, mit szól ezekhez a reakciókhoz.


Olivia Rodrigogood 4 u című száma elég egyértelműen inspirálódik a Paramore korai korszakából, az énekesnő pedig nem is rejtette ezt véka alá. Sokan ugyanakkor azt mondták rá, hogy a Misery Business koppintása. Végül a Paramore dalszerzői kreditet kapott, de ezzel nem ért véget a dolog. Emberek újabb és újabb hasonlóságokat kezdtek keresni a számaiban.

Most egy interjúban az énekesnő reagált erre az egészre, felhívva a fontos különbséget az inspiráció és a másolás között.

Minden zene más zenéből inspirálódik. Nyilván, minden szövegemet a szívemből írom és az életemből jön. A good 4 u szövege és dallama reggel zuhanyzás közben született. Minden egyes előadót inspirálnak más előadók, akik előtte léteztek.Ez a szórakoztató, szép része a folyamatnak. Semmi soha nem új a zenében. Ugyanazt a 4 akkordot használja nagyon sok dal. A szórakoztató része, hogy hogyan teszed sajátoddá azt.

Hasonló véleményen volt egyébként Elvis Costello is, akinek felhívta valaki a figyelmét arra, hogy az énekesnő egy száma hasonlít az övére. Costello elárulta, hogy ő meg egy Bob Dylan és egy Chuck Berry dalból vett át dolgokat. Mint mondta, a rock lényege, hogy fogod mások dalában a nem működő dolgokat és megjavítod a saját ízlésed szerint. A legenda szerint felesleges ilyesmin fennakadni, mert minden valami másból táplálkozik a zenében.

(Forrás: NME)


A figyelmetekbe ajánljuk